Foto: Medija centar Beograd

Iako je u januaru 2020. direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio da će priključak za gas za građane biti 650 evra, na Kopaonik biznis formu je rekao da će priključak koštati oko 780 evra, "od čega je zarada kompanije 20 evra".

Bajatović je na Kopaoniku, u okviru panela o restrukturiranju javnih preduzeća, rekao da će na gas biti priključeno oko 550.000 građana, kao i da će Srbijagasu trošak za priključak moći da plaćaju tri do pet godina beskamatno.

Bajatović je rekao i da će izmenama pravilnika biti izbačene lokalne samouprave.

Podsetimo, u januaru je Bajatović gostujući na TV Prva izjavio da će Srbijagas da smanji troškove priključka na oko 650 evra za domaćinstva, u dogovoru sa Agencijom za energetiku, preneo je tada „Blic“.

Bajatović je na Kopaoniku izjavio i da nema neizvesnosti oko gasovoda Turski tok, jer je Bugarska počela da nabavlja cevi i platila bi velike penale kada bi sada odustala od tog projekta.

„Svi učesnici su se trudili da ispregovaraju bolju cenu gasa, uključujući i nas. Nema misterije oko Turskog toka. U ovom momentu nisam hteo da rezervišem količine za Srbiju i Republiku Srpsku, jer to košta“, rekao je Bajatović.

Inače, agencija Rojters je prenela da je Bugarska dogovorila sniženje cene gasa koji stiže iz Rusije, i to za 40 odsto.