Ana Brnabic
Ana Brnabić Foto:FoNet/Zoran Mrđa

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da može da garantuje da neće biti restrikcija struje i da se elektroenergetski sistem polako podiže, blok po blok.

Mislim da smo najgore prošli i da je najgore iza nas, rekla je Brnabić novinarima posle puštanja u rad novog portala e-Konsultacije.

Ona je navela da bi bezbednosne službe trebalo da provere o čemu se radi jer je sve ono što se desilo neverovatno.

Neverovatno mi je da imate toliki stepen nekompetentnosti ili neodgovornosti u preduzeću koje dugi niz decenija sve to isto radi, rekla je Brnabić i dodala da je neverovatno da ispadne šest blokova odjednom.

Dodala je i da ne zna da li je smenama četvorice odgovornih u lancu proizvodnje uglja i električne energije u EPS-u završena „priča“ o odgovornosti u tom preduzeću za energetski kolaps koji je pogodio Srbiju.

Brnabić je kazala da veruje da v.d. direktor EPS-a Milorad Grčić ima potpuno razumevanje kolika je njegova odgovornost za energetski kolaps.

Premijerka je naglasila da voli reč „odgovornost“ i da joj je drago što se Srbija promenila u odnosu na 2012. godinu, kada je, kako je navela, zbog restrikcija struje privreda izgubila stotine miliona evra, a niko od novinara o tome nije smeo da pita, jer „nije bilo slobodnih medija“.

„Nije bilo medija koji su smeli to da pitaju, da postave pitanje koje se tada vladajućoj garnituri nije svidelo. Danas pričamo o odgovornosti i imamo brojne medije da nas pitaju da li je dovoljno što je četiri direktora EPS-a smenjeno“, istakla je ona.

Priznala je i da u Srbiji postoji problem sa v.d. funkcijama u javnom sektoru i dodala da je na to ukazivala i Evropska unija.

Premijerka je rekla da Srbija polako rešava taj problem i kazala da je nedavno postavljena direktora Elektromreža Srbije, kao i da je raspisan konkurs za direktora Srbijagasa.

Bonus video: Dečje pesme Ane Brnabić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar