Foto:TANJUG/ KABINET POTPPREDSEDNICE VLADE SRBIJE, MRE/ ZORAN PETROVIC

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da neće biti restrikcija električne energije zbog tekuće krize, a da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić “bio vrlo jasan” po pitanju smene v.d. direktora EPS-a Milorada Grčića.

“Što se tiče smena, ja mislim da je predsednik bio vrlo jasan, mislim da smo svi razumeli. Ko nije razumeo, ja ne mogu na to da utičem”, rekla je ona novinarima.

Mihajlović je kazala da je Ministarstvo rudarstva i energetike još u aprilu formiralo radnu grupu za osiguranje snabdevanja na teritoriji Srbije, u kojoj su se nalazili i direktori EPS i Elektrodistribucije Srbije.

„Na svakoj sednici te radne grupe svi predstavnici EPS koji su učestvovali u radu, svi do jednog, su se izjasnili da je EPS spreman za zimu, da ima dovoljno uglja, dovoljno dobrog kvaliteta, da nikakvih problema neće biti u zimskom periodu“, rekla je ministarka.

Ona je kazala da je do problema došlo „zbog toga što se nije dobro planiralo, upravljalo, nisu se uradile neke stvari koje su tinjale godinama“, prenosi N1.

Odbacila je, kako je navela, “teorije zavere” da situacija ima bilo kakve veze sa prelaskom na zelenu energiju ili privatizacijom EPS-a.

„Mora drugačije da se upravlja EPS-om i ja verujem da ćemo se u narednim danima i nedeljama itekako dogovoriti kako će to nadalje da se radi“, rekla je.

Prema njenim rečima, oko 1.500 korisnika još uvek nema struju, a radi se o 49 trafo stanica.

„Mi sada imamo bolju situaciju, polako se dižu blokovi, država je tu sve vreme i obazbeđuje sve što je potrebno“, kaže Mihajlović.

Bonus video: Kako je Milorad Mića Grčić shvatio odgovornost zbog energetskog kolapsa?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)