Ana Brnabić i SBB Foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/Promo

Premijerka Ana Brnabić je po ko zna koji put pokazala svoju zlonamernost prema kompaniji SBB i elementarno nepoznavanje funkcionisanja tržišta o kom se javno izjašnjava. Osim što je ponovo neosnovano napala SBB i nastavila pritisak na jednog od najvećih investitora u Srbiji, Ana Brnabić je pokazala i potpuno nerazumevanje kako funkcionišu kablovski kanali i šta znači objektivno i nezavisno novinarstvo.

Kao premijerka Srbije, Brnabić je dužna da obezbedi jednake uslove poslovanja svim kompanijama u Srbiji, ali svedoci smo da obmanjuje javnost stavljajući u neravnopravan položaj SBB. Ono što bi na funkciji premijera morala da zna, je da se kablovskim kanalima plaća distribucija i da je to izvor njihovog finansiranja.

Tezu o sprečavanju finansiranja medija u okviru United Media nije plasirao ni SBB ni njegovi predstavnici, već upravo kompanija u državnom vlasništvu, odnosno njen sadašnji direktor
Vladimir Lučić, koji je u zvaničnom dokumentu Telekoma Srbija najavio stavljanje tačke na poslovanje United Media i SBB-a na tržištu Srbije kroz pad tržišnog učešća SBB-a. Takav plan uništenja jednog od najvećih investitora u Srbiji, premijerki nije smetao, a o njemu se nije ni oglasila, a kamoli ga osudila.

Premijerka se nije nikada izajasnila ni o tome što državni operator mimo zakona osniva i finansira medije kojih je više od 20, ali kritikuje što SBB plaća za distribuciju kanala N1 i Nova S, iako izdvajamo novac i za druge kanale.

PROČITAJTE JOŠ

Premijerki ne smeta ni što državna kompanija Telekom preplaćuje i distribuciju drugih medija.

Umesto što se bavi iznošenjem neistina na račun SBB, građanima bi, verujemo, bilo značajnije da se premijerka oglasi o činjenici da državno preduzeće Telekom Srbija plaća desetine milione evra za nacionalne frekvencije, a koje su svima dostupne u etru. Nikada nije pokazala zabrinutost zbog Telekomovog načina trošenja novca koje je za prenose samo jedne fudbalske lige dalo 600 miliona evra, čak 10 puta više od prethodne cene.

Upravo su ovo teme koje bi morale da interesuju premijerku i oko kojih bi trebalo da ima stav, jer je sve ovo ponašanje državnog operatora, koji je vlasništvo svih građana Srbije.

Ovo je već treći mandat premijerki Ani Brnabić i iznenađuje da do sada nije uspela da sazna i informiše se o osnovama rada kablovskih operatora.

BONUS VIDEO Akcija telekoma – napadaju korisnike SBB-a da raskinu ugovor

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare