Foto:promo logo; shutterstock

SBB će u narednih godinu dana usluge emitovanja programa televizijie B92 i Prva plaćati 4.005.000 evra, piše Fonet.

Cela kampanja Prve i B92 protiv SBB, a koju je svesrdno pomagao Telekom obila se o glavu onima koji su je započeli. Naime, kako pišu mediji, SBB je istrajao da plati samo staru cenu za emitovanje kanala vlasnika Kopernikus sistema i nisu prihvatili zahtevanu cenu od desetina miliona evra koliko plaća Telekom. Postavlja se pitanje zašto su Prva i B92 maltretirale gledaoce danima da pređu sa SBB na Telekom, ako su prihvatili iste uslove za emitovanje koje je SBB nudio od početka. No, krenimo redom.

Kako pišu mediji, kompanija Kopernikus, vlasnik televizija sa nacionalnom frekvencijom Prva i B92, i kablovska mreža SBB potpisali su novi trogodišnji ugovor o nastavku emitovanja koji je za nešto više od 14 odsto veći od dosadašnjeg, i iznosi 4.005.000 evra po godini, saznaje FoNet.

Ugovor, koji odmah stupa na snagu, potpisan je u petak, 28. oktobra. Dosadašnja naknada bila je 3,5 miliona evra godišnje.

Novim ugovorom je u mreži SBB ostao ceo paket Kopernikusa, koji pored Prve i B92, uključuje i kanale Prva plus, Prva world i Prva Kick.

Kako se saznaje, ugovor je u ostalim odredbama standardan, uz klasične komercijalne uslove. Nema velikih izmena u odnosu na prethodni. Pojedine formulacije su malo izmenjene.

Kopernikus je, prevobitno, tražio povećanje naknade od 1.000 odsto, što kompanija SBB nije prihvatila.

***

BONUS VIDEO: Kampanja protiv SBB

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare