Dve kafe i dve kisele vode skoro 1000 dinara - možda ste pomislili da je ovo račun iz kafića u Beogradu na vodi, ali ne, reč je poprilično neuglednom restoranu, takoreći birtiji, na Beogradskoj autobuskoj stanici (BAS). To mesto je prvi utisak sa kojim se susreću milioni onih koji sa prtljagom i koferima stižu u Beograd i požele da se okrepe posle dugog putovanja. Naša čitateljka Bojana M. je sa svojom prijateljicom popila dve najobičnije domaće kafe, i dve kisele vode, stigao je račun od 980 dinara. Cenovnik na kojem bi mogao da pozavidi i neki eksluzivni restoran u obližnjem luskuznom zdanju.

Da, dobro ste čuli.

Foto: Andrija Lazarević/Nova.rs

Da popijete dve kafe sa po jednim ratlukom na tacni i sve to zalijete kiselom vodom , koštaće vas tačno 980 diinara.

Foto: Andrija Lazarević/Nova.rs

Cena jedne šoljice domaće kafe je 240 dinara, dok je kisela voda 250 dinara.

„Skoro nikada ne gledam račun, ali mi je bilo čudno kada je konobar izgovorio koliko treba da platimo. Kada je otišao, još jednom sam proverila da nije u pitanju greška, ali sam ostala šokirana“, kaže naša čitateljka.

Odlučila je da uzme i meni i proveri druge cene, a i tamo šok do šoka.

Foto: Andrija Lazarević/Nova.rs

Najjeftinija šoljica kafe košta 240 dinara i reč je o domaćoj kafi, koju je i popila naša ćitateljka.

Popularna Neskafa ovde košta 300 dinara.

Ako vas je više, pa želite da podelite flašu kisele vode od jednog litra, budite spremni da platite čak 700 dinara.

PROČITAJTE JOŠ

Kada je reč o sokovima, gaziranim ili sveže ceđenim – i tu je mrtva trka šta je skuplje.

Svi gazirani sokovi koštaju 300 dinara u ambalažama od 0.25l.

Ako želite da popijete ceđenu pomorandžu, moraćete da izdvojite neverovatnih 450 dinara. Čaša limunade košte 350 dinara, dok je cena limenke energetskog pića 320 dinara.

Luksuz uskoro na novoj lokaciji

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas da će u narednih šest meseci glavna autobuska stanica biti sa Savskog trga potpuno premeštena na Novi Beograd,

Šapić je procenio da će nova autobuska stanica raditi „u punom kapacitetu“ početkom 2024. godine, ako sve bude išlo kako se očekuje.

Foto: Tamara Marković/Nova.rs

„U kompaniji ‘BAS’ koja je imala obavezu da uradi sve što nije uradila svih ovih godina, u međuvremenu se promenilo rukovodstvo. Vlada Srbije je sa njima napravila dogovor o kreditu. Njihovo novo rukovodstvo odlučilo se za drugačiju politiku i ja se nadam da će ona uroditi plodom i da će od ponedeljka da se nastave radovi“, rekao je Šapić novinarima.

******

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare