Foto:Ana Marković/Nova.rs/Shutterstock/Screenshot/Twitter/@NaQrcutenosam

Nova garaža Kliničkog centra Srbije postoji već godinu i po dana i za to vreme postala je poznata po svojoj skupoći i ogromnim gužvama i kolonama koje se prave na izlasku iz garaže u Resavskoj ulici. U moru pritužbi najnoviju je izneo jedan korisnik Tvitera koji je za nešto više od dva sata čekanja platio 400 dinara.

„Ima li granice alavosti ove vlasti i trunke saosećanja prema ljudima koji u klinički ne dolaze iz besa nego od muke – a čeka se satima jer se zdravstveni sistem raspada sve brže, jače i bolje“, napisao je ovaj korisnik na svom profilu, prilažući fotografije računa.

Na ovaj tvit nadovezali su se i drugi korisnici, a jedan od njih citirao je ministra finansija.

„Siniša Mali: „Naš zdravstveni sistem je bolji od američkog“, glasio je komentar.

Cena jednog sata za parking u ovoj garaži je skoro troduplo skuplja od zone, koja se naplaćuje u svim okolnim ulicama, u kojima građani, ako imaju sreće da nađu mesto, mogu da ostave svoje vozilo.

Trećina mesečne zarade u garaži 

Parking mesto za prvi sat u garaži košta 100 dinara, a svaki sledeći započeti sat 150, dok je celodnevna karta 850 dinara.

PROČITAJTE JOŠ

Za zaposlene koji provode osam do 12 sati (ako su na dežurstvu), na poslu, u zgradi UKCS, bilo bi neophodno da plaćaju dnevnu kartu, što bi ih za mesec dana koštalo blizu 20.000 dinara, dok je prosečna plata medicinskih sestara oko 60.000 dinara.

Trećinu mesečne zarade ostavljali bi u garaži.

Garaža bez građevinske dozvole 

Garaža ispred Kliničkog centra Srbije izgrađena je protivzakonito pre dobijanja građevinske dozvole, pokazalo jhe istraživanje BIRN-a. Ministarstvo zdravlja organizovalo je čitav niz fiktivnih radnji kako bi se stvorio privid javnog nadmetanja za koncesiju, dok je zapravo u trenucima kada je isticao rok za prijave zainteresovanih, garaža do pola već bila izgrađena. Ministarstvo i dalje, takođe protivzakonito, krije osnovne podatke o koncesiji

***

BONUS VIDEO: Nedovršen Klinički centar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar