Aerodrom Nikola Tesla Beograd Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Kompanija "Beogradski aerodrom" saopštila je danas, povodom informacija koje je objavila Asocijacija nezavisnih sindikata Srbije, da ne planira da sprovede masovno otpuštanje zaposlenih na poslovima zemaljskog opsluživanja.

Kompanija „Menzis aviejšn“ (Menzies Aviation) imenovana je za novog zemaljskog operatera nacionalne avio-kompanije Er Srbija na Aerodromu „Nikola Tesla“, umesto kompanije „Beogradski aerodrom“, od kraja februara 2024. godine, navode u saopštenju.

Dodaju da kompanija na dnevnom nivou pregovara sa kompanijom „Menzis aviejšn“ o prenošenju aktivnosti zemaljskog opsluživanja, imajući u vidu kompletan transfer svojih zaposlenih u toj delatnosti.

„Kompanija će u tom procesu pružiti punu podršku svojim zaposlenim, poštujući sve relevantne zakone, o čemu su predstavnici sindikata na aerodromu obavešteni“, navodi se u saopštenju.

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije saopštila je ranije danas da aerodrom „Nikola Tesla“ otpušta 1.000 zaposlenih i ukida službu saobraćaja.

Sve poslove opsluživanja aviona i putnika Er Srbije, koji obavlja 60 odsto prometa, , kako navode, preuzima kompanija „Menzis eviejšn“ koja bi trebalo da preuzme i zaposlene.  Uz najgrublje kršenje zakona, oni se teraju u drugu firmu, ukazuje ASNS.

BONUS VIDEO: Dok putnici gube novac i živce: Da li je u većem problem aerodrom ili Er Srbija?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar