Foto: TANJUG/AIR SERBIA

Nacionalna avio-kompanija Srbije, Er Srbija (Air Serbia), potpisala je danas memorandum o razumevanju sa kompanijom Menzis eviejšn (Menzies Aviation), kako je navedeno, vodećim globalnim partnerom za usluge zemaljskog opsluživanja, koja će pružati usluge zemaljskog opsluživanja putnicima na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" od februara 2024.

„Prema sporazumu koji je do sada najveći za Menzis u istočnoj Evropi, lokalni timovi će opsluživati više od 22.000 rotacija u prvoj godini na najvećem i najprometnijem aerodromu u Srbiji“, saopštila je Er Srbija.

Kako je istaknuto, taj sporazum je još jedan korak Er Srbije koji će omogućiti dalje širenje njene mreže.

Foto: TANJUG/AIR SERBIA

Sa oko 50 odsto tržišnog udela na aerodromu „Nikola Tesla“, srpska nacionalna avio-kompanija je proširila svoju mrežu sa 15 novih destinacija u 2022, uz još 23 destinacije u 2023, među kojima i one u SAD, Kini, Grčkoj, Italiji, Nemačkoj, Poljskoj i drugim zemljama, precizirano je usaopštenju.

Od novembra, srpska nacionalna avio-kompanija će uspostaviti direktne letove između Beograda i Porta, dodajući na taj način drugi najveći grad u Portugaliji u svoju mrežu destinacija.

„U 2024. godini želimo da pružimo najbolju moguću uslugu našim putnicima i da imamo pouzdanog partnera za budući rast kompanije“, rekao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

PROČITAJTE JOŠ

Direktor kompanije Menzis eviejšn Filip Joanig je istakao da to zajedničko ulaganje predstavlja veliki korak za njegovu kompaniju zato što, kako je rekao, podržava njihova nastojanja da prošire prisustvo na Balkanu i podrže nova tržišta u oblasti avio-saobraćaja.

„Radujemo se što ćemo zajedno sa brzorastućom Er Srbijom pružati najbolju visokokvalitetnu uslugu na avio-tržištu Balkana i povećati naš tržišni udeo na beogradskom aerodromu“, kazao je Joanig.

Kompanija Menzis eviejšn je vodeći globalni partner za usluge zemaljskog opsluživanja, koji posluje na šest kontinenata, na oko 255 aerodroma, u više od 60 zemalja, uslužujući više od četiri miliona letova godišnje i rukujući sa više od dva miliona tona tereta.

BONUS VIDEO Putovanje avionom: Ko visoko leti, njegovo telo to najbolje oseća

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar