Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Beograda juče doneo odluku, koja stupa na snagu danas, da ugostiteljski objekti koji imaju baštu mogu do 31. oktobra da rade i radnim danima do 1 sat, a ne samo vikendom, kako propisuju važeće gradske odluke, objavio je portal beograd.rs.

Pročitajte još:

„Na ovaj način želimo da kao Grad Beograd pomognemo ugostiteljima da uspešnije prevaziđu ekonomske posledice epidemije virusa kovid-19 koje su veoma pogodile sektor usluga“, rekao je Vesić.

On je pojasnio da prema važećim gradskim odlukama ugostiteljski objekti u stambenim zgradama mogu da rade radnim danima do ponoći, a da emituju muziku do 23 sata, u skladu sa svim propisanim ograničenjima koja se odnose na regulisanje nivoa buke. Vikendom se radno vreme produžava do 1 sat, a mogućnost emitovanja muzike do ponoći.

„Sada će svi ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama moći svaki dan da rade do 1 sat i da muziku emituju do ponoći. Ova odluka će važiti do 31. oktobra kada će se vratiti uobičajeni režim rada. I dalje je na snazi ograničenje za rad ugostiteljskih objekata u zatvorenom prostoru koji mogu da rade samo do 21 sat“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, na rad ugostiteljskih objekata, kako u zatvorenom prostoru tako i u baštama, primenjuju se sve odluke o zaštiti zdravlja koje je doneo Krizni štab a tiču se dezinfekcije, nošenja maski i držanja socijalne distance.

„Apelujem na ugostitelje da ih se pridržavaju jer tako štite zdravlje svojih zaposlenih, ali i zdravlje gostiju“, dodao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare