Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) ocenila je da se Međunarodni praznik rada, 1. maj obeležava u uslovima pandemije, uz zabrinutost za bližnje, ali i egzistenciju porodica i za neizvesnu i nepredvidljivu budućnost.

„Kovid epidemija pokazala je sve slabosti savremenog sveta, a pre svega ekonomski, zdravstveni i socijalni egoizam i potpunu nespremnost da se, na iskustvima zdravstvene i socijalne katastrofe, naprave i minimalne promene i resetovanje ka pravednijem i podnošljivijem društvu“, navodi se u saopštenju.

Povezane vesti:

Ističe se da se u Srbiji sve posledice kovid krize svaljuju na leđa radnika uprkos tome što je, pre svega njihovom zaslugom, održana ekonomija, ekonomski rast i napunjen budžet, a da radnici i njihovi problemi nisu tema ni u državi, ni u javnosti, ni u društvu.

Kako se navodi u soapštenju, ASNS će svim svojim potencijalom nastaviti da se beskompromisno bori i izbori za zakonska, sindikalna i građanska prava svojih članova i svih radnika i to svim pravnim i sindikalnim sredstvima.

„Asocijacija poziva sve sindikate i radnike da udružimo snage i da se, kao najveća društvena snaga, izborimo za dostojanstvo rada i dostojan život radnika i naših porodica“, navodi se u saopštenju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar