Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Aerodromi Srbije reagovali su danas, povodom informacija makedonskih medija koje su preneli i pojedini u Srbiji da se falsifikovani negativni PCR testovi na koronu mogu kupiti na pumpi u Vranju i na niškom aerodromu za 50 do 65 evra, saopštenjem da ne poseduju bilo kakva saznanja o tome, kao i da je terminalna zgrada aerodroma pod stalnim nadzorom.

„Terminalna zgrada aerodroma Konstantin Veliki u Nišu se nalazi na području graničnog prelaza i pod stalnim je nadzorom pripadnika stanice granične policije i službe obezbeđivanja aerodroma. Objekat je pokriven i 24-časovnim video nadzorom“, navedeno je u saopštenju.

Aerodromi Srbije ističu da ne poseduju bilo kakva saznanja da se na niškom aerodromu prodaju bilo kakvi testovi ili potvrde o urađenim testovima.

U trenutku kada je kontakt putnika i aerodromskog osoblja sveden na minimum usled primena mera prevencije, gotovo je nemoguće da se to dešava unutar zgrade, napominju u Aerodromima Srbije.

To preduzeće dodaje da je po saznanju iz medija obavestilo nadležne službe koje će izvestiti javnost u slučaju istinitosti navedene sumnje.

„Raduje nas povećanje broja putnika iz Severne Makedonije i nadamo se da ih ovakva pisanja neće odvratiti da i dalje koriste usluge aerodroma ‘Konstantin Veliki’, pogotovo nakon najave Vlade Severne Makedonije da se od 26. juna otvaraju sve granice bez potrebe za PCR testom, izolacijom ili karantinom“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar