Aerodrom Nikola Tesla putovanje turizam
Aerodrom Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Rekonstrukcija prilaznica i parkinga ispred beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" je u toku, pa je preporuka da se koristi podzemna garaža sa 514 mesta, ili parking od 200 mesta koji se nalazi u pravcu Ledina, rekao je danas menadžer razvojnih projekata aerodroma "Nikola Tesla" Petar Novaković.

Novaković je rekao da su uvedena i dva privremena stajališta za gradski prevoz, jedno kod dolaznog i jedno kod odlaznog terminala.

„Radovi obuhvataju kompletnu rekonstrukciju, dogradnju i modernizaciju pristupnih puteva i parkirališta ispred aerodroma. To znači da ćemo pristupne puteve i pristupni plato ispred terminala dodatno proširiti, uvesti nove sisteme, modernizovaćemo sisteme osvetljenja, sve će biti na LED rasveti“, kazao je Novaković za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Prema njegovim rečima, broj parking mesta će biti dupliran, biće obezbeđena i mesta sa punjačima za električna vozila, dok će pažnja biti posvećena i kapacitetima mesta za putnike sa smanjenom pokretljivošću.

Istakao je da se izvođenje radova planira u fazama i da se „neki novi izgled aerodroma“ očekuje krajem 2022. godine, kao i da se na aerodromu trenutno izvodi desetak projekata.

Novaković je naglasio i da je uveden kiosk sa informacijama na dolaznom terminalu, na kome će se prodavati vaučeri za taksi sa fiksnim cenama prevoza do odredjenih delova grada.

Bonus video – Najopasniji aerodromi za poletanje i sletanje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar