Beograd „uvodi red“ među taksiste na Aerodromu

Biznis 31. avg. 202113:07 > 13:09
Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Izmenama Odluke o taksi prevozu, koji su u ponedeljak usvojili odbornici Skupštine Beograda, trebalo bi da se, prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, konačno uvede red među taksistima na Aerodromu Nikola Tesla.

„Sada ćemo omogućiti da komunalni milicionari budu unutra, a postojaće i red po kome će taksisti preuzimati putnike“, rekao je Vesić obrazlažući izmene postojeće odluke.

Sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević istakao je da je propisan i poseban član 17. kojim se određuje postupanje u slučaju zastarelih i oštećenih identifikacionih nalepnica koje se nalaze na vetrobranskim staklima svakog taksi vozila.

„Nalepnice su vezane i za ulazak u prostor aerodroma i za korišćenje elektronskog sistema koji smo uveli. Uvedena je i kaznena odredba za privredna društva u iznosu od 120.000 dinara, za preduzetnika 70.000 i za taksi vozača u iznosu od 20.000 dinara. To je deo mera koje želimo da primenimo kako bismo dodatno uveli red u sistem taksi prevoza, posebno kada je reč o taksiranju u sklopu Aerodroma Nikola Tesla“, naveo je Vasiljević.

Novim elektronskim sistemom za prijavljivanje taksista na aerodromu, kako je rekao, predviđeno je da taksisti dolaze na parking koji je određen za njih, nakon čega se vrši elektronsko prijavljivanje.

„Oni su dužni da budu pored ili u vozilima te da na displeju prate redosled preuzimanja mušterija, odnosno zonu ulaska na terminal. Tu su takođe predviđene kazne od 50.000 dinara za privredno društvo, za preduzetnika 20.000, 8.000 za odgovorno lice, a za zaposlenog 12.000 dinara“, rekao je Vasiljević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar