„Tražiću od evroparlamentaraca da dijalog hitno počne“

Politika 06. maj. 202109:26
Podeli:
Boško Obradović Foto:BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD/DS

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da će danas na konsultativnom razgovoru sa predstavnicima Evropskog parlamenta (EP) zahtevati da međustranački dijalog o izbornim uslovima hitno počne i da bude završen u junu kako bi ostalo šest ili devet meseci za ispunjenje uslova za slobodne izbore.

Obradović i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić sastaće se danas sa predstavnicima EP, koji su ranije razgovarali sa drugom grupom opozicionih stranaka i pokreta u Srbiji.

„Tema svih tema u tim budućim pregovorima je sloboda medija i sve ostalo za mene je drugostepeno. Poenta nije samo u ravnopravnim medijskim uslovima u mesec dana trajanja izborne kampanje već u kompletnom predizbornom periodu. Ovo se posebno odnosi na javne medijske servise i televizije sa nacionalnom frekvencijom, i na tome ću insistirati“, kazao je Obradović za list „Danas“.

On je naglasio da će tražiti da se ispuni ono što je dogovoreno a što nije moguće, kako je ocenio, bez učešća opozicije u nekom prelaznom radnom telu koje bi kontrolisalo kompletan predizborni i izborni proces.

Obradović se prošle nedelje sastao sa predstavnicima vlasti Srbije u dijalogu o izbornim uslovima u kojem učestvuje deo opozicije koji je odbio posredovanje Evropskog parlamenta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar