Đilas KZŠ
Dragan Đilas Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je za N1 da je dijalog sa evroparlamentarcima protekao u "konstruktivnoj atmosferi" i izrazio nadu da će razgovori biti nastavljeni u junu uživo, kada će delegacija Evropskog parlamenta moći da putuje van granica EU, što im sada nije dozvoljeno zbog pandemije.

Jutros je održan uvodni onlajn sastanak dela opozicije sa evroparlamentarcima, na kome su predstavnici opozicije izneli svoje ideje o tome šta bi trebalo menjati u izbornom sistemu pre svega, ali i kada je reč o medijima.

„Dijalog je protekao u kontruktivnoj atmosferi, grupacija stranaka koja je sačinila svoju platformu, a onda i dopunjena drugom platformom, danas smo predstavili sve to zajedno, sa konstruktivnim zahtevima šta mi mislimo da treba da se promeni, u medijima pre svega, a zatim i po pitanju pritiska na birače“, kazao je Đilas.

Njihov je zahtev, kako kaže, bio i da se dodeli još jedna slobodna frekvencija koja postoji, televiziji koja bi se profesionalno bavila svojim poslom.

„Izneli smo puno konkretnih primera šta se dešava ljudima koji drugačije misle, kako prolaze širom Srbije, sa fotografijama, sa podacima u zastupljenosti u medijima, i svega onoga što je konkretan osnov, a zbog čega smo došli do toga da mora nešto da se promeni da bi opozicija mogla da učestvuje na sledećim parlamentarnim izborima“, izjavio je Đilas.

Na pitanje šta su predstavnici EP rekli danas, Đilas nije mogao da kaže, s obzirom da je dogovor da se o tome ne priča.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare