Kraljevska porodica
Kraljevska porodica Foto:EPA/ANDY RAIN

Stariji članovi britanske kraljevske porodice izrazili su svoje "oduševljenje" zbog rođenja ćerke princa Harija i Megan Markl.

Kraljica, princ Čarls, Kamila i princ Vilijam i Kejt, objavili su zajedničko saopštenje povodom rođenja Lilbert ‘Lili’ Dajane i u njemu potvrdili da su „obavešteni“ o novostima.

„Kraljica, princ od Velsa i vojvotkinja od Kronvela, i vojvoda i vojvotkinja od Kembridža obavešteni su i oduševljeni su vešću o rođenju ćerke vojvode i vojvotkinje od Saseksa“, navodi se kratko u odgovoru Bakingemske palate.

Podsetimo, Megan Markl se porodila u petak 4. juna, nešto pre podneva, i na svet donela zdravu devojčicu, kojoj su dali ime Lilbert ‘Lili’ Dajana.

Kako je objašnjeno, ime potiče od nadimka kraljice Elizabete II, koju su u mladosti zvali Lilibet, a srednje ime Dajana je dobila u čast pokojne bake.

Megan, princ Hari i kraljica Elizabeta
Megan, princ Hari i kraljica Elizabeta Foto: John Stillwell / PA Images / Profimedia

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa privukli su veliku pažnju prošle godine kada su odrekli dužnosti britanske kraljevske porodice. Kao uzrok povlačenja i preseljenja u SAD, bračni par je naveo uznemiravanje i rasizam britanskih medija.

Oni su se povukli početkom 2020. godine, kada je dogovoreno da se situacija preispita nakon godinu dana, što je ove godine samo potvrđeno.

Odnosi sa starijim članovima kraljevske porodice posebno su uzburkani nakon nedavnog intervjua koji su Hari i Megan dali Opri Vinfri, u kojem su izneli razne pojedinosti iz života u kraljevskoj porodici, posebno optužbe za rasizam.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar