Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, princ Hari i Megan Markl su po dolasku drugog deteta na svet, ćerke Lilibet Dajane, po drugi put prekinuli kraljevsku tradiciju koja se odnosi na rođenje novog člana porodice, prenosi Miror.

PROČITAJTE JOŠ:

Kada je Megan rodila Arčija 2019. godine, par nije odmah prikazao dete medijima i javnosti kao što je to običaj u kraljevskoj porodici (što su ispoštovale i princeza Dajana i Kejt Midlton). Sada je vest o Meganinom drugom porođaju držana u tajnosti dva dana.

Da se Megan Markl porodila, objavljeno je u nedelju 6. juna, a vojvotkinja je ćerku rodila u petak u bolnici u Santa Barbari.

Devojčica je ime dobila u čast svoje prabake kraljice Elizabete II, čiji je porodični nadimak Lilibet, kao i po svojoj pokojnoj baki princezi Dajani od Velsa, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći 1997. godine.

Isprva nije objavljeno u kojoj bolnici se Megan po drugi put porodila, kao što je to bio slučaj i kada je rodila sina Arčija.

U izjavi preko Bakingemske palate, par Saseks je pre Arčijevog rođenja istakao da žele da svi detalji o njegovom dolasku na svet ostanu privatni.

Suprotno tome, palata je zvanično objavila kada je Kejt Midlton počela da se porađa, a zatim je usledila objava o tome kada su deca došla na svet.

Hari i Megan su najavili Arčijevo rođenje na svojoj instagram stranici, dok je zvanično saopštenje izašlo iz Palate više od dva sata nakon što je informacija izašla na društvenim mrežama.

Tradicionalno kraljevske bebe su se rađale kod kuće, sve dok princeza Dajana nije odličila da svoje sinove rodi u bolnici. Isto tako je uradila i Kejt.

Megan Markl nije htela da odabere istu bolnicu kao Dajana i Kejt kada je trebala da rodi Arčija.

Megan i Hari su prošle godine napustili kraljevsku porodicu i odličili su da započnu nov život u SAD. Saseksovi sada žive u Montesitu u Santa Barbari u vili sa deset spavaćih soba koja košta oko 11,1 milion funti.

Ali, princ Hari je zadržao svoje mesto u liniji nasleđivanja prestola, pa će tako Lilibet biti osma u redu za presto.

Svetski mediji su takođe objavili da Megan i Hari neće uskoro objavili fotografiju svoje ćerke Lilibet. Prema rečima Omida Skobija, svet će morati malo da sačeka pre nego što prvi put vidi drugo dete poznatog para.

„Par neće u ovom trenutku deliti fotografiju jer su sada na porodiljskom odsustvu“, tvitovao je Omid Skobi, blizak prijatelj Harija i Megan.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar