Aleksander Zverev; Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Aleksandar Zverev savladao je Žeremija Šardija (6:4, 6:1) u četvrfinalu Olimpijskih igara, ali naredna i najteža prepreka mu je Novak Đoković.

Zverev je posao završio za sat vremena, a na Olimpijskim igrama praktično još nije bio ni blizu da izgubi set. Nemac je odmoran, a optimističan je bio i pred sam početak Olimpijskih igara gde je i predviđao ovaj duel.

PROČITAJTE JOŠ...

„Da pobedite igrača kao što je Đoković morate da radite stvari koje malo ko može da uradi. Morate da trčite više nego Nole i da dominirate u razmenama. Ja vidim sebe kao nekog ko ima šanse da ga pobedi“, rekao je Zverev.

Novak Đoković je dobio mečeve i u singlu i u dublu, bez većeg zadržavanja na terenu. Međutim, dva duela ga očekuju i sutra. Prvi je polufinale singla koje počinje od 9,30 časova, a Zverev će na krilima svoje dobre igre tražiti iznenađenje.

Ono što ide na ruku srpskim navijačima je to da Novak zaista ne deluje umorno i da se odlično oseća na terenu. Osmeh na licu mu je neizbežan nakon svakog meča, a ono što je bitnije je to da je i igra na zavidnom nivou.

Plan i program pokazuju da će Novak i sutra igrati dva duela zaredom, a ako bude upisao dve pobede biće to pravi podvig, a postoji mogućnost da se obezbede i dve medalje.

Đoković ima pozitivan skor protiv nemačkog tenisera (6-2), a poslednji duel su odigrali u Australiji ove godine, gde je Srbin slavio sa 3:1 u setovima. Zverev je u međusobnim duelima protiv Novaka poslednji put slavio davne 2018. godine na finalnom turniru sezone u Londonu.

Novak je pokazao koliko mu znači igranje za Srbiju u obe konkurencije, a nesumnjivo će se to videti i na samom terenu.

O. Mijušković

Bonus video: Sport u kom se krikom plaši protivnik i dobija snaga

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare