Novak Đoković je prelomio da se takmiči na Olimpijskim igrama, a selektor teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki uveren je da će još jednom pomeriti granice "belog sporta".

Đoković je u Crnoj Gori odrađivao poslednje pripreme za napad na zlatnu medalju na Olimpijskim igama, a Troicki je nešto ranije otputovao u Tokio zajedno sa Miomirom Kecmanovićem.

Iako je nekoliko tenisera iz samog vrha otkazalo učešće, selektor Srbije u razgovoru za Nova.rs smatra da neće biti nimalo lako i da ima nekoliko nagaznih „mina“.

„Pored Novaka još uvek ima sjajnih imena. Ne smemo olako shvatiti ovaj turnir. Medvedev je drugi igrač sveta, on uvek može da bude neugodan. Takođe, tu su i Rubljov i Hačanov, najbolji Rusi“, kaže Troicki za naš portal.

Kako dodaje, tu se spisak ozbiljnih protivnika ne završava.

„Igraće i Cicipas i Zverev, ima dosta sjajnih tenisera. Ne smemo da potcenimo ni slabije rangirane igrače. Svi su izborili plasman na Olimpijske igre i svi će dati maksimum. Svaki meč je poseban i u svaki treba ući maksimalno oprezno“.

Iako je imao malo vremena za odmor i pripreme, selektor Srbije veruje da je Đoković tokom prethodnih godina pokazao da zna šta radi.

„On je dovoljno iskusan, nadam se samo da se dovoljno oporavio posle napornog osvajanja Vimbldona. Već je krenuo sa treninzima i sa pripremama za Olimpijske igre. Mislim da će biti spreman do početka. On nam se pridružuje nešto kasnije. Ako je odlučio da igra, verujem da je spreman da ide do nove pobede“, uveren je selektor.

Viktor Troicki i Miomir Kecmanović; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

S obirom na to da je glavna tema Novakov pohod na takozvani „Zlatni slem“ (sva četiri grend slema i olimpijsko zlato u jednoj godini) i da je zlato U Tokiju sledeći korak, Troicki veruje da će ova godina biti istorijska.

„Nadam da je ovo ta godina kada će osvojiti ‘Zlatni slem’. Iskreno verujem u Novaka. Ako iko može, onda je to on. Neverovatno je šta radi svih ovih godina i želim mu svu sreću da bude prvi teniser u istoriji koji je uspeo da osvoji ‘Zlatni slem'“.

Viktor Troicki je dva puta bio na Igrama kao igrač, ovoga puta ima potpuno novu ulogu.

„Meni je ovo debi. Prvi put idem kao selektor i zaista mi je ogromna čast. Trudiću se da pomognem momcima. I Miomiru Kecmanoviću su ovo prve Olimpijske igre“.

Teniski turnir u Tokiju kreće već drugog dana Igara, 24. jula, a finale je zakazano za 1. avgust.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar