Đoković ide po dve medalje, igraće i dubl u Tokiju

Tokio 2020 19. jul. 202114:18 > 15:15
Podeli:

Novak Đoković bi na Olimpijskim igrama u Tokiju mogao da nastupi i u konkurenciji mešovitih parova.

PROČITAJTE JOŠ

To je nagovestila najbolja srpska teniserka Nina Stojanović.

„Prvi put idem na Olimpijske igre. To je san svakog sportiste. Daću sve od sebe da Srbiju što bolje predstavim. Igraću singl i dubl sa Aleksandrom Krunić, a najverovatnije i miks dubl sa Novakom Ðokovićem. To bi mi značilo mnogo, i naučila bih dosta od njega, ako budemo imali priliku da igramo zajedno. I nadam se da ću uspeti da donesem bar jednu medalju“, rekla je Stojanović.

Ženska teniska reprezentacija Srbije otputovala je u Japan na predstojeće Olimpijske igre. Srbiju će predstavljati Ivana Jorović, Aleksandra Krunić i Nina Stojanović, a predvodi ih selektor Dušan Vemić.

Posle Olimpijskih igara u Riju 2016. godine, Aleksandra Krunić putuje na svoje druge Igre.

„Ne volim da putujem sa očekivanjima, svi mi sanjamo medalje. Jako bh volela da igram singl. Kao što je i Nina rekla, daćemo sve od sebe da Srbiju predstavimo što bolje. Iako sam već bila na Igrama, biću jednako fascinirana kao devojke. Nadam se da ćemo imati prilike da bodrimo i naše ostale sportiste“, navela je Krunić.

Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

„Ponosna sam što sam deo ovog tima. Ja na put volim da idem sa visokim ciljevima, tako da u dogovoru sa svojim timom zacrtali smo ciljeve. Nadam se najboljim rezultatima“, rekla je Ivana Jorović na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu.

Selektor Dušan Vemić rekao je da su devojke spremne da predstavljaju Srbiju na Olimpijskim igrama.

„Imale su dobre rezultate u poslednje vreme, što je posebno ohrabrujuću. I nadam se da će koliko to bude moguće iznenaditi I sebe i nas pozitivno. Na licu mesta, postoji i šansa da Aleksandra Krunić zaigra u singlu, što bi bilo veoma lepo. Znam da su devojke spremne da se bore i da dobro predstavljaju Srbiju“, rekao je Vemić.

Srpske teniserke već drugog dana Olimpijskih igara započinju takmičenje, a teniski turniri će se održati u Ariake teniskom parku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar