FOTO: EPA-EFE/PATRICK B. KRAEMER
FOTO: EPA-EFE/PATRICK B. KRAEMER

Grčki vaterpolista Angelos Vlahopulos vidno je razočaran i pogođen porazom od Srbije u finalu Olimpijskih igara u Tokiju.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija se jutros poklonila vaterpolistima dočekom na aerodromu, a ni suze nisu izostale. Pevalo se i plakalo, a vaterpolistima se doček sprema i od 21 sat ispred Skupštine. Dok cela Srbija slavi, u Grčkoj i dalje vlada tuga zbog istorijske šanse da se uzme zlato na Olimpijskim igrama.

„Sve do samog kraja igrali smo odbranu gotovo savršeno, a onda smo u finalu dozvolili da primimo 13 golova. Iskreno, video sam strah u očima srpskih vaterpolista koji se oslikavao po načinu na koji su slavili gol za 12:10. Da smo uspeli da povedemo u nekom momentu – sigurno bismo ih srušili“, izjavio je Vlahopulos.

Nijednog trenutka nije izgledalo da su se srpski šampioni uplašili, a pogotovo ne posle legendarnog tajm-auta Dejana Savića. Meč je rutinski priveden kraju i Srbija je slavila sa 13:10, što ne ostavlja prostora za bilo kakvu dilemu ko je trenutno bolji.

Zanimljivo je da će Angelos Vlahopulos u narednoj sezoni igrati zajedno sa Duškom Pijetlovićem, Dušanom Mandićem, Nikolom Jakšićem, Aleksandrom Ivovićem i Viktorom Rašovićem u ekipi Novog Beograda.

S druge strane, drugi grčki reprezentativac, Dinos Jenidunijas imao je reči hvale za naše Delfine. „Srbija je jednostavno imala više rešenja. Nisu bezveze na vrhu toliko godina“, zaključio je Jenidunijas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram