Dejan Majstorović i Lukas Dusolije; Foto: EPA-EFE/Zsolt Czegledi

Prvi takmičarski dan na Olimpijskim igrama u Tokiju bi mogao Srbiji da donese već i prve medalje.

PROČITAJTE JOŠ

Program su otvorile srpske strelkinje Andrea Arsović i Sanja Vukašinović, ali njih dve nisu uspele da izbore plasman u finale.

Zatim su navijači iz Srbije gledali i veslače Miloša Vasića i Martina Mačkovića koji su bili jači od svih problema i plasirali se u polufinale u disciplini dvojac bez kormilara, na 2.000 metara.

Prvu prepreku u Tokiju uspešno je savladala Milica Nikolić, srpska džudistkinja, koja je savladala Bukli Širin iz Francuske.

Kako obično biva, prave se i prognoze o broju medalja, a Srbija bi mogla da premaši dvocifreni broj odličja. Očekivanja su velika od Novaka Đokovića, vaterpolista, odbojkašica i košarkašica, boraca…

Samostalna Srbija je 2008. osvojila tri medalje, 2012. četiri, a 2016. osam odličja. U Tokiju će našu zemlju predstavljati 86 sportista u 15 sportova i Igre će trajati do osmog avgusta.

06.55 Mikec u kvalifikacijama

Damir Mikec je u ovim trenucima pucao u kvalifikacijama u disciplini vazdušna puška (10 metara).

Foto: OKS

06.43 Milica Nikolić završila Olimpijske igre

Darija Bilodid, ukrajinska borkinja, savladala je Milicu Nikolić u poslednjoj sekundi druge runde džudo takmičenja na Olimpijskim igrama.

Milica Nikolić džudo
Foto: Screenshot Youtube
Judo Klub Crvena Zvezda – Judo Club Red Star

06.00 Ovako izgledaju medalje

Medalje koje se delje najboljima na Olimpijskim igrama izgledaju baš ovako.

05.41 Šteta, Tijana Bogdanović izgubila u osmini finala

Srpska tekvondoistkinja nije uspela da se plasira u četvrtfinale u disciplini do 49 kilograma. Ubedljivo je slavila Adrijana Kerezo Iglesijas iz Španije sa 12:4. Ukoliko rivalka iz Španije dođe do finala Bogdanović će kroz repasaž moći da dođe do medalje.

05.39 Nina Stojanović u drugoj rundi!

Najbolje plasirana srpska teniserka je nakon početnih problema (gubila sa 3:1), podigla nivo igre, a japanska igračica Nao Hibino od tog momenta nije imala nikakvu šansu da slavi. Stojanović se mučila sa prvim servisom, a onda zaigrala na izuzetnom nivou i sa 6:3, 6:3 izborila drugu rundu, gde je čeka bolja iz duela Anet Kontavejt i Marije Sakari.

Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

05.32 Tako je, istorija!

Srpski basketaši upisali su prvu pobedu na Olimpijskim igrama sa 22:13, a sledeći meč ih očekuje oko 08.25 kada će na megdan Holandiji.

05.04 Srpski basketaši počeli takmičenje.

Naši momci su poveli sa 5:4 protiv Kine, a igra je često prekidana zbog faulova. Suđenjem nije bio zadovoljan ni Dušan Domović Bulut, koji je to jasno pokazao i kada je otišao na klupu na odmor.

04.57 Milica Nikolić u osmini finala!

Srpska džudistkinja je u kategoriji do 48 kilograma bila bolja od Francuskinje Bukli Širin sa 10:0, a u osmini finala će se boriti protiv Darije Bilodid.

04.52 Tako je, Nina!

Stojanović je nakon odličnog početka, malo pala, a onda pokazala raskošan talenat. Upravo zbog tih problema bilo joj je potrebno 40 minuta, ali je na kraju uspela da sa 6:3 osvoji prvi set protiv Hibino.

Nina Stojanović
Foto: EPA-EFE/RHONA WISE

4.36 Nini proradio servis

Srpska teniserka je imala dosta problema sa prvim servisom na početku susreta, ali je uspela da podigne nivo igre i da osvoji gem na sopstveni servis. Hibino iz Japana je vodila sa 3:2.

04.28 Prva zlatna medalja u Japanu ide za Kinu

U disciplini vazdušna puška (10 metara), u kojoj su se takmičile naša Andrea Arsović i Sanja Vukašinović, prvu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokio osvojila je Kineskinja Jang Kvijan. Ona je u finalu „upucala“ 251,8 krugova, drugo mesto je pripalo Ruskinji Anastasiji Galašinoj, dok je bronzu Švajcarskoj donela Nina Kristen.

04.10 Odličan početak, pa pad Nine Stojanović

Srpska teniserka je uspela da napravi brejk već u prvom gemu na meču, a onda je izgubila sledeća dva gema. Na tribinama su se u tim momentima nalazili samo članovi stručnog štaba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar