Foto: OKS

Kada su srpski sporisti prošetali na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju, mnogima su za oko zapale haljine koje su nosile naše devojke. Jedan detalj se nije dopao mnogima.

Tokom dana i preko noći se polemika rasplamsala, pa su mnogi korisnici Tvitera imali šta da kažu o oblačenju naših sportista.

PROČITAJTE JOŠ

Od osamostaljenja je Srbija često bila među najelegantnije odevenim zemljama učesnicama, a i ovog puta je oprema privukla dosta pažnje.

Najviše haljine naših devojaka jer na njemu tri boje (crvena, plava i bela) nisu bile raspoređene kao na zastavi Srbije.

Haljinama je dominirala plava boja, a bela i crvena su bile dve pruge kod nogu.

„Iskreno nisu mi jasne ove boje na odeći olimpijaca, je li ovo neki performans ili šta?“, napisao je jedan korisnik nezadovoljan rasporedom boja.

Bilo je onih koji su zastupali drugo mišljenje, da raspored boja ne mora da bude istovetan kao na zastavi..

„Tako što se za dizajn haljine koriste boje zastave kao inspiracija, a ne zastava da se od nje kroji hraljina, za to imate Geri Halivel.“

Još jedan odgovor se izdvojio.

„Jao, dajte više oko zvanične odeće naših na OI – obučeni su u odeću u bojama zastave, ne u zastavu!“

Bilo je i drugih mišljenja.

„Mislim da nikome nije jasno. Jedino objašnjenje je da su ove haljine stigle iz Kine, pa da su oni tamo pogrešili boje zastave, ali opet ne objašnjava zašto su to obukle. Sprdali smo se Hrvatima za pogrešnu šahovnicu, a ispali smo gori“, napisala je jedna korisnica.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare