Vaterpolo reprezentacija Srbije, Strahinja Rašović
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Humphrey)

Srpski sportisti imali su napet, ali uglavnom uspešan deveti dan Olimpijskih igara u Tokiju, već deseti može da donese novu radost našoj državi.

PROČITAJTE JOŠ

Najveća drama viđena je na meču košarkašica koje su posle velike borbe uspele da savladaju Južnu Koreju sa 65:51 i da se plasiraju u četvrtfinale Igara.

Izabranice Marine Maljković nisu blistale, ali su Aleksandra Crvendakić sa 15 poena i sedam skokova, te Ivon Anderson sa 12 predvodili našu selekciju.

Dan je počeo spektakularnim rezultatom Ivane Španović koja je sa preskočenih tačno sedam metara uspela da obezbedi mesto u finalu skoka u dalj.

Najbolja atletičarka Srbije se oseća sjajno i najavljuje napad na zlato.

„Želim da se odmorim sutra, da malo „istoniziramo“ i da u utorak u finalu isporučim ono što toliko dugo želim da se desi“, izjavila je najbolja srpska atletičarka Ivana Španović posle plasmana u finale skoka u dalj na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Takmičenje je u četvrtfinalu završila Nina Stojanović porazom od Hsjao-Ven Huang (0:5), ali je sa dve pobede kao prva bokserka Srbije na Igrama ispisala istoriju.

Velika napetost vladala je i u susretu Srbije i Brazila u stonom tenisu, a nakon velike borbe je selekcija iz Južne Amerike sa 3:2 u pobedama uspela da dođe do četvrtfinala.

Po prvi put u istoriji su naši reprezentativci u stonom tenisu nastupili u timskoj konkurenciji, a malo im je nedostajalo za veliki podvig i plasman u najboljih osam selekcija.

U nedelju počinju svoje nastupe srpski kajaši i rvači, dok će vaterpolisti tražiti trijumf protiv Crne Gore za plasman u nokaut fazu.

Odbojkašice protiv Južne Koreje igraju protiv u petom kolu, a a Nova.rs donosi vam kompletan raspored srpskih sportista u Tokiju za ponedeljak, 2. avgust.

PONEDELJAK

ODBOJKAŠICE, 5. KOLO

Srbija – Južna Koreja 02.00

KAJAK

Milica Novaković (200 metara) kvalifikacije od 2.58

Bojan Zdelar (1.000 metara) kvalifikacije od 03.45

STRELJAŠTVO

Milenko Sebić (50 metara trostav), od 4.30 do 11.10

Milutin Stefanović (50 metara trostav), od 4.30 do 11.10

RVANJE

Mihail Kadžaja – Trejsi Ganđelo Henkok, osmina finala, oko 5.00

VATERPOLISTI, 5. KOLO

Srbija – Crna Gora 07.00

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar