Otac Milice Mandić za Nova.rs: Zbog stresa nisam mogao da je gledam

Podeli:

Predrag Mandić, otac olimpijske šampionke Milice Mandić kaže za Nova.rs da je teže podneo Miličine mečeve, nego ona.

Milica je u Tokiju obezbedila prvo od tri zlata za našu zemlju, a tata Predrag je oduševljen i gestom komšija u beogradskom naselju Stepa Stepanović. Mandićevoj je tamo posvećen mural, za koji i sama kaže da ga nije očekivala.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovo je prelep gest, stvarno smo svi ganuti, Milica pogotovo. Mislim da nema ništa lepše nego da doživite da vam komšije prirede ovakav doček i posvete mural u naselju gde živite. Sigurno nije očekivala, ali gest, čija god da je bila incijativa, prelep je“, kaže Predrag Mandić za Nova.rs.

Na pitanje ko je teže podneo Miličine mečeve u Tokiju protiv Fejt Ogalo, Aleksandre Kovalčuk, Altee Loran i na kraju Dabin Li, Predrag kaže – on.

„Mislim da sam ja više imao stresa, nisam nažalost gledao prve tri borbe, nisam mogao. Dođem do trenutka kad Milica izlazi na borilište i onda izlazim napolje, kao i u Londonu. Mislim da je ona lakše podnela, ali pred četvrtu borbu sam video da je samouverena, spremna i znao sam da će uzeti zlato“.

Otkriva nam i kada je postao siguran da će njegova naslednica uzeti zlatnu medalju.

„Da, da bio sam siguran u ishod tog meča, a do tada sam se pribojavao. Svaka medalja je pečat na njenu kraljevsku karijeru, ali zlato je samo trešnja na torti. Fantastičan je uspeh svih koji su osvajali bronze i srebra. Najveći je broj medalja i drago mi je da je tako“, kaže Predrag.

Posle velikog uspeha, koji je Milica napravila i 2012. godine na Olimpijskim igrama u Londonu, nije bilo mnogo podele utisaka sa roditeljima.

„Nismo mnogo pričali da budem iskren, nisu nam dolazile reči. Nisu se još ni slegli utisci, a malo se i viđamo zbog njenih obaveza. Verujem da će proći neko vreme da se sve to slegne pa da popričamo lepo“, kaže Predrag Mandić.

Dodaje i da je prenošenje srpske zastave u Tokiju preko tatamija bilo dogovoreno ranije između Milice i trenera Dragana Jovića.

Predrag je sa suprugom oduvek bio najveća podrška naše trofejne sportistkinje, ali ne želi da utiče na njene profesionalne odluke o povlačenju.

„Ne bih, ceo njen život smo mi njen život bili podrška i navijači. Tako je bilo uvek, pa ćemo i ovu poštovati, mislim da ona najbolje zna šta joj je činiti dalje“, zaključio je Mandić.

BONUS VIDEO: Milica se naježila zbog vaterpolista, a komšije je muralom ostavile bez reči

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar