Foto:Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Srbija vs Brazil odbojka Foto:Tanjug/AP Photo/Manu Fernande

Odbojkašice Srbije igraće protiv reprezentacije Italije u četvrtfinalu Olimpijskih igara, ako prođu dalje idu na pobednika SAD - Dominikanska Republika.

Naša čudesna Tijana Bošković na Paolu Egonu – biće to sudar po mnogima trenutno dve najbolje odbojkašice sveta i zato se očekuje istinski spektakl.

Meč Srbije i Italije za polufinale u Tokiju zakazan je za 4. avgust, a ostali parovi četvrtfinala su: Brazil – Rusija, Južna Koreja – Turska i SAD – Dominikanska Republika.

PROČITAJTE JOŠ

Upravo na pobednika tog duela, na Amerikanke ili Dominikanke ići će Srbija ako preskoči sjajne Italijanke.

Pravila uoči žreba na ovim Igrama su bila takva da se direktno ukrštaju prvoplasirane i četvrtoplasirane ekipe iz dve grupe, dok su kuglice odlučivale rivale drugoplasiranim i trećeplasiranim selekcijama.

Tako je Srbija kao drugoplasirana u grupi A pored Italije mogla i na Tursku, ali ćemo gledati reprizu finala Svetskog prvenstva 2018.

„Azure“ predvodi već pomenuta Egonu sa 95 poena i to kao drugi poenter Igara, iza naše Tijane koja je na vrhu sa 103 poena.

Italijanke su odlično počele turnir sa tri vezane pobede – savladale su Rusiju u tri seta, pa Tursku sa 3-1 i zatim Argentinu sa 3-0, ali su poražene od Kine ubedljivo sa 3-0, dok su protiv SAD položile oružje u pet setova.

BONUS VIDEO Doček osvajača olimpijskih medalja u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar