Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Novak Đoković je nakon izuzetno napornih Olimpijskih igara u kome je osvojio dva četvrta mesta i u singlu i u dublu sa Ninom Stojanović, spreman za ozbiljan odmor. Pre nego što proba da ispiše istoriju na US Openu moraće dobro da se odmori i sanira sve probleme. Ali, gde planira to i da učini?

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je za oko 50 sati odigrao čak šest mečeva, a za nešto više od 70 čak sedam. Dao je sve od sebe da dođe do medalje, ali je najpre Aleksander Zverev, novi olimpijski šampion, bio prejak u polufinalu 1:6, 6:3, 6:1, a onda i Pablo Karenjo-Busta u borbi za bronzu posle gotovo tri sata borbe (6:4, 6:7(6), 6:3).

Ovo je dovelo do premora kod najboljeg tenisera sveta koji je odlučio da se povuče iz takmičenja u dublu, te je tako Australija bez borbe stigla do bronzane medalje.

Mnogi su bili razočarani Novakovim izdanjem u Tokiju, koji je pokušao da napravi istorijski rezultat, ali je plan propao zbog preopterećenja i brojnih problema.

To je potvrdio i sam Novak i ozbiljno zabrinuo navijače.

„Izvinjavam se svim navijačima u Srbiji koje sam razočarao. Znam da su mnogi od mene očekivali medalju, i ja sam. Žao mi je i zbog Nine, ali telo mi je potpuno otkazalo, igrao sam pod lekovima i bolovima i nenormalnom iscrpljenošću“, rekao je Đoković, koji je najavio da planira da učestvuje i na Olimpijskim igrama u Parizu.

I dok je najavio takmičenje na Igrama za tri godine, ostavio je znak pitanja pored US Opena koji se igra ove godine od 30. avgusta do 12. septembra.

Foto: Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

„Nadam se da me povrede neće sprečiti da nastupim na US Open. Ne jedna, više ih je“, iskreno je rekao Đoković.

Nije precizirao koje su tačno povrede u pitanju, ali se pretpostavlja da ima problema sa ramenom. Ništa od ovog nije potvrđeno, ali je i po govoru tela u poslednjim mečevima bilo jasno da nešto kod Novaka ne štima.

Ostao je bez snage, pa će sada morati brzo da napuni baterije i već za mesec 29 dana bude spreman za osvajanje „Kalendarskog slema“. Ovo nije uspeo da uradi niko od Roda Lejvera 1969. godine.

Novak je i pre Igara najavio gde planira da provede deo avgusta.

On će se vratiti u Crnu Goru i u Portonovi trenirati na betonskim terenima koji imaju saradnju sa Jankom Tipsarevićem. Imao je odlične uslove za rad, sarađivao tamo i sa Janićijem Karićem.

„Moja žena i deca su ovde, bazirani su ovde već neko vreme i ostaće ovde. Ja imam let za Tokio, za Olimpijske igre, pa ću se ponovo vratiti pred američku sezonu. Sve je lepše kada pričaš svoj jezik, imam odlične uslove za teren. Janko mi je nahvalio terene i zadovoljili su sve uslove koji su potrebni za trening. Osećam se lepo i ispunjeno, imam puno samopouzdanja“, rekao je Đoković tada.

Foto: instagram.com/Janićije Karić

Dakle, Novaku sledi povratak u Bokokotrski zaliv gde će se pripremati za napad na istorijsku 21. grend slem titulu i „Kalendarski slem“. Neophodno mu je da se najpre dobro odmori i psihički i fizički, a procena je da bi to najbolje upravo mogao da uradi na ovom mestu, gde bi mogao da povrati mir.

Novak će morati da bude na najvišem nivou jer je Rafael Nadal bacio sve karte da prekine dominaciju Srbina ove godine na US Openu. Španac je odustao od Vimbldona i Olimpijskih igara, a već neko vreme radi na svojoj akademiji kako bi se pripremio za beton.

Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Naravno, ništa manje opasan neće biti ni Danil Medvedev koji će dati sve od sebe da sruši Novaka i tako preuzme i prvo mesto na svetu.

Kada se na sve ovo doda da će i Rodžer Federer biti značajno spremniji nakon dva meseca, nema sumnje da nas u Njujorku čeka spektakl.

Sve ovo će biti pravi test za Novaka, a svi žele da postanu čovek koji je sprečio Novaka da osvoji kalendarski slem.

Upravo zbog toga su ovo možda i najvažnijih mesec i po dana ove godine za Srbina jer će morati da se izbori i sa zdravstvenim problemima i sa iscpljenošću i na kraju podigne titulu na stadionu „Artur Eš“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar