Novak Đoković Foto: REUTERS/Mike Segar

Francuski Ekip pogrešno je preneo izjavu Novaka Đokovića i promenio kontekst, zbog čega je došlo do izvinjenja.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je u sredu govorio o pritisku sa kojim se suočava, a mnogi su to pogrešno preneli i stavili u kontekst priče o Naomi Osaki i sportistima koji imaju probleme psihološke prirode.

„Bez pritiska nema profesionalnog sporta. Ako želite da budete na vrhu ove igre, bolje naučite da se nosite sa pritiskom“, rekao je Novak, koji je govorio o svom napadu na zlatni slem i medalje na Olimpijskim igrama.

Ekip, čuveni francuski list, pogrešno je to preneo uz povezivanje sa Osakom i drugim sportistima koji su odustali od takmičenja ili posustaju zbog psihičke krize.

Nije Ekip jedini, mnogi globalni mediji su napravili kiks i prenosili jedni druge bez provere kako je zaista tekla Novakova konferencija.

Kventin Mojne, francuski novinar Ekipa, izvinio se na društvenim mrežama.

„Povodom rečenice ‘pritisak je privilegija’, Novak nije reagovao na povlačenje Simon Bajls, samo je govorio o očekivanjima o svom cilju, zlatnom slemu, osvajanju 4 Grend slema u godini uz olimpijsko zlato. Izvinjavam se za našu grešku“, napisao je Mojne.

Inače, najtrofejnija gimnastičarka sveta Bajls je odustala od ekipnog takmičenja zbog psihičkih problema.

„Borim se sa nekim unutrašnjim stvarima. U redu sam. Sve to može da se sredi u nekoliko narednih dana“, rekla je Bajls, što je izazvalo veliku pažnju svetskih medija.

Kada je u pitanju Novak, po ko zna koji put, dodatnu i pogrešnu pažnju.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare