Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Bivši teniser Miša Zverev se osvrnuo se na poraz Novaka Đokovića u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju i kraja snova o zlatnom slemu.

PROČITAJTE JOŠ

On smatra da Novaku na ruku nije išlo što se igra na dva dobijena seta.

„Novak je neverovatan atleta i šampion i zato što ima sposobnost da dobije mečeve i kada gubi sa 2:0 u setovima. Nepobediv je kada se igraju duži mečevi. Kada se bi postavi cilj, on obično uspe da ga ostvari. Ove godine je želeo da osvoji zlatni slem, pa je činjenica da ga je Saša pobedio zaista neverovatna. Novak će se izdići iznad situacije i siguran sam da će ponovo biti pravi na US Openu“, rekao je Zverev.

On smatra da bi ovo mogao da bude vrhunac karijere njegovog brata.

„Osvajanjem zlata u Tokiju bilo bi najveće dostignuće u njegovoj karijeri, iznad svih grend slemova i bilo koje pobede do sad jer se igra na svake četiri godine. Uvek imate osećaj da na svojim leđima nosite odgovornost za celu zemlju. Ovo je njegovo prvo učešće i odmah je stigao do finala“, kaže stručni konsultant „Eurosporta“.

Očekuje izuzetno težak meč u finalu.

„Biće teško protiv Hačanova jer je skor u njihovim međusobnim duelima 2:2, ali je njegov rival dobio poslednja dva susreta i to u dva seta. Hačanov izuzetno servira, ima sjajan forhend i može da pogodi viner sa oba kraja terena, a li verujem da je Saša pun samopouzdanja i fokusiran“, ističe Miša Zverev.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar