Foto: EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

Tekvondo je doneo dve medalje Srbiji, zlato za Milicu Mandić i bronzu za Tijanu Bogdanović, a doneo je iste dve medalje i Hrvatskoj. U neviđenoj drami je Matea Jelić uspela da napravi neverovatan preokret i osvoji najsjajnije odličje u Tokiju.

Koliko god da je njena pobeda bila dramatična, ni život joj nije doneo ništa manje drame.

Sve je počelo još kada je bila dete.

PROČITAJTE JOŠ

Njen nekadašnji trener Dragan Pinjuh je ispričao kakav je težak put Matea imala do zlata na Olimpijskim igrama.

„Počela je sa osam godina, a ja sam bio uz nju do 18. godine. Već dok je bila dete, videli smo kakav je talent. Nakon što je uzela prvu državnu medalju sa 13 godina, krenuli smo s intenzivnim treninzima, dva puta dnevno. U drugoj juniorskoj godini doživela je tešku povredu, bio je to udarac ispod pojasa“, priseća se Pinjuh u razgovoru za hrvatski Index.

Zbog tog udarca je doživela unutrašnje krvarenje i morala je da prođe dve operacije. Tada se u glavi talentovane devojčice vodila borba da li da nastavi ili jednostavno da odustane i posveti se nečem drugom.

Tada je u posetu došla legendarna skijašica Janica Kostelić koja je uspela da je ubedi da nastavi dalje, a Matea je u suzama posle tog susreta svima ispričala kako joj je to promenilo život.

Usledio je težak oporvak i žestok rad, a pojedini porazi koje je doživela u odlučujućim mečevima bili su veliki mentalni udarac za nju. Na sve se to nadovezivao i problem sa novcem kojeg nije bilo dovoljno za sva putovanja.

Njen tadašnji trener Pinjuh, ispričao je da je jednom prilikom ne znajući šta da radi, ušao u kladionicu i odigrao tiket.

Foto: Instagram

 

„Dobijem ja to, pa je Matea mogla putovati u Ukrajinu. To je jedna od naših anegdota“, priča Pinjuh.

U jednom trenutku Jelić je doživela i tešku povredu kolena.

Posle rutinske operacije, nastavili su treninge, ali im je doktor rekao da nisu normalni i da ako nastavi da se bavi tekvondoom, da će ostati invalid. Bio je to šok za sve.

Odlučili su da potraže drugo mišljenje, a ispostavilo se da su upozorenja koja su dobili potpune besmislice i tako je nastavljen šampionski put.

Mateu Jelić je taj put ukrstio i sa Milicom Mandić, srpskom dvostrukom olimpijskom šampionkom.

Hrvatica je boravila u Beogradu u stanu Milice Mandić, a par godina kasnije se pohvalila sa njenom zlatnom medaljom.

„Ubiće me Milica. Mislim da je vreme da priznam (osim što sam ti pojela sve slatkiše u stanu kad te nije bilo) uzela sam i olimpijsko zlato iz vitrine i slikala se hahaha pustila sam da prođe par godina da me ne zadavi“, napisala je Matea svojevremeno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UntilIwin (@mateajelic)

 

Očigledno je tada uzela pelcer za svoj uspeh.

Šlag na torti posle velikog uspeha bila je i slika sa Novakom Đokovićem koju je okačila na Instagram.

Ona na lsici blista od sreće, a ono što je dodala u opisu je oduševilo i mnoge navijače Srbije jer je stavila emotikone dve zlatne medalje, čime je poručila da će uz nju i Đoković uzeti zlato.

Matea Jelić je posle svih peripetija u životu uspela da velikom upornošću savlada sve prepreke. Njena drama je imala srećan kraj i ostaje da uživa u plodovima svog rada.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare