Foto; Kragujevac.rs

Jelena Bruks, košarkaška reprezentativka Srbije, dobila je mural u svom rodnom Kragujevcu, u naselju u kom je odrastala.

PROČITAJTE JOŠ

Stanovnici naselja Grošnica, pred odlazak na zasluženi odmor, priredili su joj iznenađenje i otkrili mural sa njenim imenom koji će krasiti zid Doma kulture.

„Nijednog trenutka ni posumnjala nisam da će se ovde bilo šta dogoditi jer sam dan posvetila pripremama za more“, rekla je Jelena ne krijući suze zbog velikog broja, prijatelja, komšija i rođaka koji su došli da je pozdrave.

„Ovo su trenuci kada su suze neizbežne, jer prijatelje kakve imam treba čuvati celi život. Iako je olimpijska medalja izostala, ovo mi znači mnogo više, jer vidim puno dece i njihovih roditelja koji me prate. Trudila sam se da budem posvećena košarci, reprezentaciji i svojim primerom privučem što više dece da nas barem prate i uvide koliko je sport zdrav. Ovakvi događaji bude divan osećaj, da je vredelo sve što je radila sve ove godine“, kaže Jelena Bruks i ističe da je ponosna što je Srpkinja, iz Kragujevca i Grošnice.

„Gde god da me život bude odveo, moje srce je ovde i ja se ovde uvek rado vraćam“, poručila je Jelena.

Nju je dočekao Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, a specijalni gost bio je Zurab Datunašvili.

Stanovnici kragujevačkog naselja Grošnica, bili su danas u prilici da se pozdrave i sa Zurabom Datunašvilijem osvajačem bronzane olimpijske medalje u rvanju.

„Dobar je osećaj osvojiti medalju na Olimpijskim igrama, veoma sam srećan zbog toga. Kad sam se vratio, ljudi su me srdačno dočekali, Srbija je srećna zbog bronzane medalje koju sam joj doneo, S jedne strane su u mojoj zemlji srećni, a sa druge tužni, jer nisam igrao za Gruziju. Medalju sam osvojio za boje srpske zastave. Prvi put sam u Kragujevcu, ovde imam prijatelje koji su deo reprezentacije i sa kojima provodim mnogo vremena. Srećan sam što sam došao u njihov grad jer smo mi kao porodica, kao braća, međusobno se pomažemo i podrška smo jedan drugom. Podrška prijatelja i podeljena sreća sa njima mi je motivacija i podstrek da nastavim dalje“, rekao je Zurab.

Komentari

Svi komentari (4)