Greg Popovič slavi zlato Amerikanaca, Foto: Printscreen Twitter

Greg Popovič, selektor košarkaša Sjedinjenih Američkih Država znao je kako da proslavi zlatnu medalju svog tima na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Amerikanci su, ne tako dominantno kao u Riju, pobedili u japanskom finalu ekipu Francuske sa 87:82 i okitili se najsjajnijim odličjem – četvrtim zaredom u košarci.

PROČITAJTE JOŠ:

Popovič, poznat i pod nadimkom „Ludi Srbin“, napravio je mali šou u hotelu jer je malo košarkaški „đuskao“ posle pobede.

On je simulirao igru u odbrani, nakon što se na najbolji način rešio tereta i „malera“ koji ga je pratio u američkom timu.

Pre pola veka nije pozvan za sastav na OI 1972, zatim je u ulozi asistenta 2002. i 2004. na velikim takmičenjima imao neuspehe, što se desilo i na Mundobasketu u Kini.

Zbog toga je Popovič bio pod konstantnom „paljbom“ američkih medija kao selektor reprezentacije. I na turniru u Tokiju je bilo nekih lošijih izdanja, ali su Amerikanci ipak odneli kući zlato.

A Popovič je mogao da dozvoli sebi da se malo opusti, a detalj iz svlačionice podelio je Drejmond Grin, novi saigrač Nemanje Bjelice u Golden Stejtu.

BONUS VIDEO: Datunašvili stigao u Beograd sa bronzom oko vrata

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar