FOTO; EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH
FOTO; EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Rukometaši Francuske pobedili su favorizovanu Dansku u finalu Olimpijskih igara u Tokiju sa 25:23 (14:10) i tako osvojili osmo zlato za svoju zemlju na ovim Igrama.

Mečevi između Danske i Francuske u rukometu skoro uvek su rezervisani za polufinala i finala. I jedni i drugi su sa po jednim porazom u grupi stigli do finala u kom je Danska sudeći po kladionicama bila čak i veliki favorit. Poslednja dva međusobna duela su pripala Dancima, ali danas nije bio takav slučaj.

PROČITAJTE JOŠ:

Iskusni Francuzi su ušli u meč odlučni i stekli značajnu prednost već u prvom poluvremenu. Ta prednost je porasla i na maksimalnih plus šest i to u dva navrata u drugom poluvremenu, ali Danci nisu odustajali. Prilazili su nekoliko puta na minus jedan, ali više od toga nisu mogli. U samoj završnici su imali i napad za produžetke, ali su izgubili loptu, a Fabregasu je ostao lakši deo posla, tačnije da pogodi prazan gol Danske i na taj način postavi konačan rezultat 25:23.

Francuzi su odigrali izuzetno timski, a najviše se izdvojio Remili sa pet golova, a pratioci su mu bili Ugo Deska i Dika Mem sa po 3 gola, kao i čak šest igrača sa po dva pogotka.

Kod Danske, standardno najbolji bio je Mihael Hansen sa devet golova, ali jedinu pravu podršku je imao u Gidselu koji je dao šest.

Podsetimo, Francuzi su u Riju 2016. bili srebrni, dok su zlatni bili i 2012. i 2008. godine, tako da im je ovo ukupno treće zlato u muškom rukometu sa Olimpijskih igara.

Treće mesto pripalo je Španiji, koja je sa 33:31 savladala Egipat u borbi za bronzu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar