Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Navijači Partizana su u subotu uveče tokom meča Proletera i Partizana na stadionu "Karađorđe" vređali predsednika Srbije.

To je dan kasnije izazvalo reakciju kluba iz Humske koji se saopštenjem ogradio od grupice navijača koja je skandirala „Vučiću pe***u“.

PROČITAJTE JOŠ:

Klub je objasnio da je reč o navijačima sa zapadne tribine stadiona „Karađorđe“, dok se onima sa južne zahvalio na podršci tokom utakmice.

Takođe, iz Partizana su naveli da ne mogu da snose odgovornost za takvo skandiranje, jer nisu organizatori meča.

Na društvenim mrežama mogu se videti pozivi pojedinaca da i na stadionu Partizana ovako iskažu revolt protiv predsednika Republike iz različitih razloga.

„FK Partizan se ograđuje od grupe ‘navijača’ koji su sinoć na stadionu ‘Karađorđe’ u Novom Sadu, tokom utakmice Proleter – Partizan, pogrdno skandirali i vređali predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. FK Partizan se protivi političkim parolama i zloupotrebama navijača na stadionima u političke svrhe. Ističemo da nijedan član aktuelne uprave FK Partizan ne bi sebi dozvolio da podrži vređanje institucija države Srbije“, poručuju s druge strane, iz tabora crno-belih.

Klub je naveo i da neće dozvoliti da se strahom i uvredama oskrnavi bilo koja institucija države.

Podsećamo, Partizan je u Novom Sadu u prvom kolu Superlige Srbije savladao ekipu Proletera sa 4:0, golovima Rikarda Gomeša (9, 13. minut), Slobodana Uroševića (22. minut) i Miloša Jojića (28. minut).

BONUS VIDEO: Atmosfera i zastava navijača na utakmici Zvezde i Vojvodine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare