Beloruska atletičarka čeka na aerodromu u Tokiju
Kristina Timanovskaja na aerodromu u Tokiju pod zaštitom policije, Foto: Printscreen Youtube

Beloruska atletičarka Kristina Timanovskaja nalazi se na sigurnom, u Tokiju, objavio je Međunarodni olimpijski komitet (MOK).

Sprinterka je provela je noć u aerodromskom hotelu, nakon što je provela dan na aerodromu Haneda.

PROČITAJTE JOŠ:

Tamo se našla, iako je trebalo da u ponedeljak nastupa na Olimpijskim igrama. Međutim, kritikovala je rad stručnog štaba svog atletskog tima, jer su je treneri bez pitanja i mimo njene volje prijavili za štafetnu trku 4×400 metara.

Zbog tih kritika je stigla direktiva da treneri sklone Timanovskaju i tako se u pratnji nekoliko ljudi olimpijske delegacije Belorusije našla na Hanedi.

„Oko 17 časova su došli u moju sobu, rekli mi da se spakujem i odveli su me na aerodrom“, napisala je Timanovskaja putem aplikacije Telegram.

Videvši šta se dešava, Kristina je iz straha odbila da se ukrca na let za Belorusiju i ostala je na aerodromu, pa se u toku dana javila rekavši da još traži gde će prespavati. Sve to vreme provela je pod zaštitom policije.

Za sada se spekuliše da će Kristina tražiti azil u Nemačkoj ili Austriji, a Češka i Poljska su već navele da su spremne da joj izdaju vizu.

U celu priču se uključila i Agencija za izbeglice Ujedinjenih nacija, dok je Mark Adams, portparol MOK-a potvrdio da Kristinu štite japanske vlasti.

Beloruski olimpijski komitet ranije je objavio da su treneri posle konsultacija s lekarima odlučili da je vrate kući zbog njenog psihološkog i emotivnog stanja.

Podsećamo, Timanovskaja je trebalo da se takmiči u trci na 200 metara, a zbog nepravilnosti u vezi sa doping kontrolama, neke njene timske kolege nisu mogle da se takmiče u štafeti, pa je ona ubačena mimo svoje volje i mogućnosti.

BONUS VIDEO: Doček srpskih olimpijaca osvajača medalja u Tokiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar