Kristina Timanovskaja, Foto: Printscreen Youtube

Beloruska atletičarka Kristina Timanovskaja ostaje u Tokiju za sada i nalazi se pod policijskom zaštitom usred Olimpijskih igara.

Ona se posle nekoliko sati neizvesnosti javila putem Telegrama i rekla da je za sada „na bezbednom“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Trenutno sam bezbedna i u procesu smo odlučivanja gde ću provesti noć“, rekla je Timanovskaja u nedelju predveče, a objavila je Fondacija za sportsku solidarnost Belorusije.

Kristina se u Tokiju našla u veoma nezavidnoj situaciji, jer je ranije u toku dana objavljeno da je zbog kritika na račun trenera svog atletskog tima Belorusija prisilno vraća nazad.

Nju su naknadno i bez pitanja, treneri probali da ubace u jednu od trka, što se nije svidelo atletičarki. Do problema je došlo nakon što pojedini beloruski takmičari nisu uradili dovoljan broj doping kontrola.

Timanovskaju su do aerodroma otpratila dvojica članova olimpijskog tima Belorusije, a onda je u javnost izašla informacija da ne želi nazad u svoju zemlju zbog straha.

Beloruskinja će probati da aplicira za azil u Evropi, a posle informacije da želi u Austriju, pojavila se i ona da će tražiti utočište u Nemačkoj.

Olimpijski komitet njene zemlje je, u međuvremenu, Kristinin odlazak sa Olimpijskih igara u Tokiju obrazložio „psihološkim i emotivnim stanjem sportistikinje“.

Treneri su, navodno, u dogovoru sa doktorima olimpijskog tima Belorusije odlučili da suspenduju Timanovskaju sa Igara. Ona je trebalo da se takmiči u trci na 200 metara i štafeti 4×400 metara.

„Nikad ne bih reagovala tako odsečno da mi je neko unapred rekao, objasnio celu situaciju i pitao me da li mogu da trčim 400 metara. Ali odlučili su sve da urade meni iza leđa“, objasnila je Timanovskaja u videu na Instagramu. Video je kasnije obrisan.

 

 

BONUS VIDEO: Doček olimpijaca:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare