Kristina Timanovskaja, beloruska atletičarka ne želi da se vrati u svoju zemlju, nakon što je doživela veliku neprijatnost u Tokiju.

Mediji prenose da je Kristina kritikovala vođstvo svoje reprezentacije, a onda su se navodno pojavili treneri i pokušali su da je na silu vrate nazad.

PROČITAJTE JOŠ:

„Neću se vratiti u Belorusiju“, rekla je Timanovskaja preko aplikacije Telegram, dok je Rojtersu poručila isto sa aerodroma Haneda.

Potražila je i pomoć japanske policije kako ne bi morala na let za svoju zemlju. Njoj je drugog avgusta po rasporedu bio prvi krug kvalifikacija na 200 metara.

Tri dana kasnije trebalo je da nastupi u štafeti 4×400 metara. Atletičarka tvrdi da su je za tu trku prijavili prekasno.

Tek pošto je utvrđeno da drugi članovi atletskog tima neće moći da nastupaju zbog kršenja procedure u vezi sa dopingom.

„Neke naše atletičarke nisu doputovale u Tokio kako bi se takmičile u štafeti 4×400 metara jer nisu imale dovoljno testova na doping“, rekla je Timanovskaja Rojtersu.

Njena situacija je sada nezavidna, a navela je i da planira da se prijavi za azil u Evropi.

„Trener me je ubacio u ekipu za štafetu, iako me nije pitao, i ja sam o tome javno progovorila. Glavni trener je potom rekao mi da su više instance naredile da se sklonim“, kaže Kristina.

Novinarka Hana Ljubakova objavila je video snimak gde Timanovskaju prate dva člana olimpijske delegacije Belorusije. Konstatovala je i da sve to liči na otmicu.

„Mediji pišu da Timanovskaju, koja je javno kritikovala sistem i sportske činovnike iz Tokija šalju u Belorusiju. Predstavnici beloruske atletske reprezentacije su je odveli na aerodrom. Ovo liči na otmicu… Kad su je pitali da li se boji da se vrati u Belorusiju, rekla je da se boji“, konstatovala je Ljubakova putem društvenih mreža.

Olimpijski komitet Belorusije se o ovom pitanju i incidentu nije oglašavao, a Kristina, prema pisanju beloruskih izveštača, planira azil u Austriji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar