Majkl Felps i Aleksandar Kukolj
Majkl Felps i Aleksandar Kukolj Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Privatna arhiva

Srpski džudista Aleksandar Kukolj našao se u avionu za Tokio sa našim "najomraženijim" američkim sportistom, Majklom Felpsom, i za Nova.rs prepričao zanimljivu scenu.

Kukolj je među poslednjima doputovao u Olimpijsko selo, i to uz angedotu koju će prepričavati.

Sjajni srpski džudista boriće u disciplini do 100kg, i to u četvrtak protiv Tevita Takajave sa Fidžija na startu u svojoj kategoriji. Na putu za Japan imao je celodnevnu avanturu zbog presedanja, ali i činjenice da je delio avion sa samo još nekoliko putnika, a jedan je bio i proslavljeni američki olimpijac Majkl Felps, sada u ulozi komentatora za NBC.

PROČITAJTE JOŠ

Kukolj je za Nova.rs opisao put i susret koji je morao da opiše Miloradu Čaviću.

„Putovao sam šest sati do Dubaija, šest sati se čekalo u presedanju, pa se još 10 sati putovalo za Tokio. Nikad nisam bio u praznijem avionu od tog što je išao od Dubaija za Tokio. Ne znam šta je tačno razlog toga, izgleda da je zatvoren Japan i putovali su samo oni koji su preostali da dođu na Igre, imao sam četiri sedišta za sebe, pa sam spavao kao car“, kaže Kukolj za naš portal.

Po sletanju u Tokio imao je „specijalan zadatak“.

„Put mi nije teško pao, došli smo popodne, kontrole su rigorozne, ali nije bilo gužve, samo nas nekoliko koji smo se zatekli tu u tom momentu. Među nama je bio i Felps, pa sam ga slikao i poslao Čaviću da ga pitam da li treba da ga rešim, ili mu je oprostio“, u šali će Kukolj.

Majkl Felps na aerodromu u Tokiju; Foto: Privatna arhiva

Inače, Felps je status najomraženije američkog sportiste u Srbiji dobio kada je pobedio Milorada Čavića na Olimpijskim igrama u Pekingu u kontroverznim okolnostima, jer je navodno jače pritisnuo ploču na cilju iako ju je naš plivač prvi dodirnuo.

Olimpijska medalja pečat sjajne karijere

Iza Kukolja su brojna odličja, osvajač je svetskog srebra ove godine u Budimpešti u kategoriji -100kg, ima evropsku titulu u -90kg kategoriji iz 2017, koju je osvojio u Varšavi. Ima još dva zlata sa Gran prija, šampion je Mediteranskih igara 2013. godine, a olimpijskim odličjem zapečatio bi vrhunsku karijeru, već u 29. godini.

„Prošli smo sve to relativno brzo, kažu da su ostali kroz to prolazili po četiri do pet sati, mi smo prošli za sat i po. Japanci su pedantni i drže do procedura, na svakom čekpointu te pitaju isto, znaju da je prethodnik sve video i proverio, ali nema veze, hoće i oni to još jednom da vide svaki papir.“

Kukolj je doputovao u najboljem mogućem trenutku, dan posle osvajanja dve medalje, kada su svi dobili krila u olimpijskom taboru Srbije, a pred zlato Milice Mandić.

„Atmosfera je super i sleteo sam tako da su nas dan ranije ‘izbombardovali’ sa dve medalje, lepo smo baš krenuli. Sve je OK i meni nisu prve Olimpijske igre, prvi put sam video sve kako izgleda, šta će biti, kako će biti, sad znam šta da očekujem. Malo je samo drugačije jer treninzi moraju daleko unapred da se zakazuju, ne možeš da pomeriš termin, moraš i sat vremena ranije da kreneš zbog svih procedura. Ali opet, imaš na jednom mestu 10.000 sportista u ovakvom globalnom trenutku, pretpostavljam da mora tako“, zaključio je Kukolj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare