Foto: Tanjug/AP Photo/Darron Cumming

Aleksandar Zverev se plasirao u finale mastersa u Sinsinatiju, nakon što je u polufinalu bio bolji od Grka Stefanosa Cicipasa rezultatom 6:4, 3:6, 7:6.

POROČITAJTE JOŠ

U uzbudljivom i neizvesnom meču, Zverev je uspeo da nadoknadi dva brejka zaostatka i da se kroz dramu u taj-brejku plasira u finale gde će igrati protiv Andreja Rubljova.

Olimpijski šampion iz Tokija je tako nastavio niz pobeda započetih u Japanu i boriće se za novu titulu u karijeri.

U prvom setu smo videli izjednačenu borbu gde su serveri dominirali na samom početku, ali je onda Zverev u petom gemu uspeo sjajnom serijom udaraca da dođe do brejka i da ga sačuva do kraja prvog seta.

Usledila je pauza od osam minuta jer je Grk otišao do toaleta, što je u jednom trenutku iznerviralo Zvereva, ali mu je Nemac oduzeo servis odmah na startu i činilo se da će rutinski da privede meč kraju.

Cicipas se ipak budi posle drugog gema i sa dva brejka i pet uzastopno osvojenih gemova je došao do izjednačenja i uveo meč u odlučujući set.

Nastavio je Cicipas kao u transu i posle početnih 1:1 i dva puta uzastopno oduzeo Zverevu servis i time došao do velikih 4:1 pa je izgledalo da je sve gotovo.

Međutim, ovaj meč je morao da doživi dramu, jer je Zverev napravio veliki povratak.

Podigao je nivo igre, počeo da pogađa teške udarce i na kraju uspeo da uvede meč u taj-brejk. Tu je imao više strpljenja i pogodio nekoliko odličnih udaraca i na kraju pobedio sa 7:4 u odlučujućem gemu.

Računajući i Olimpijske igre, ovo mu je bila deseta pobeda u nizu i protiv Rubljova će imati šansu da veže drugu uzastopnu titulu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar