Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Uskoro kreće operacija "21. grend slem" u Parizu.

Novak Đoković, najbolji teniser planete, ovog četvrtka od 18.45 saznaće rivale na Rolan Garosu.

PROČITAJTE JOŠ

Uz njega će na žrebu biti još četvorica srpskih tenisera  – Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Dušan Lajović i Laslo Đere.

Nakon nešto slabijih rezultata i problema sa povredom stopala (još uvek nije odlučio da li će se i takmičiti na Rolan Garosu) Rafael Nadal bi mogao da se nađe na Novakom putu znatno ranije nego prethodnih godina.

Navikli smo da njihov okršaj obično gledamo u finalima ili polufinalima, ali sada postoji šansa da već u četvrtfinalu odmere snage.

Razlog je što je Nadal pao na petu poziciju, pa bi teoretski mogao da padne u delu žreba gde je Đoković. Sve detalje saznaćemo oko 19 časova ovog četvrtka. Mogao bi ovo da bude čak 59. Rafole (30-28 za Novaka), kako navijači vole da nazivaju okršaje ova dva tenisera. Uz njih dvojicu se među favoritima izdvaja i Karlos Alkaraz, dok se znatno manje šanse daju Stefanosu Cicipasu i Aleksanderu Zverevu.

Srbija u ovom trenutku nema predstavnice u ženskoj konkurenciji, ali Olga Danilović i Aleksandra Krunić igraju kvalifikacije i mogle bi da zaigraju na Rolan Garosu.

Turnir počinje 22. maja, a traje do 5. juna.

BONUS VIDEO Novak Đoković emotivno o prvom meču sina Stefana

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar