Foto: EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

Reprezentacija Srbije neće nastaviti odbranu titule na ATP kupu, ali Novak Đoković ima i dobrih strana u tom padu protiv Nemačke.

PROČITAJTE JOŠ

Doneo je Đoković pobede u singlu protiv Kanađana i Nemaca, u dublu je bio bolji u prvom susretu, ali je prelomni meč u 2. kolu ipak izgubljen.

Novak je tako ostao bez prvog trona u Melburnu, ali je onaj drugi ipak daleko važniji.

Podsećanja radi, prošle godine je ATP kup trajao do 3. do 12. januara, pa je Novak imao idealan način da se spremi za Australijan open.

Finale protiv Španije je igrano 12. januara, Novak je tada pobedio Rafaela Nadala, pa je u dublu sa Viktorom Troickim pao tandem Karenjo Busta – Lopez.

Nakon toga, imao je dovoljno vremena za odmor i da samo održi formu, jer je Australijan open počeo 20. januara.

Foto: Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Ovaj put, nema vremena za pauzu, jer je pomeranje za dan dodatno otežalo učešće na ATP kupu. Tako je polufinale pomereno na subotu, finale na nedelju, a bio je plan da se ceo turnir završi u subotu prethodno.

Čak i u primarnoj varijanti, nezahvalna je situacija za učesnike finala ATP kupa, a Novaku će u ovom trenutku sigurno značiti što će imati barem dva dana više da se odmor iza prvi Grend slem.

Uz sve to, valja vratiti fokus posle nagomilanog stresa, koji je rezultirao čak i jednim razbijanjem reketa, uz izliv besa koji je viđen prethodno u duelu sa Kanadom, kada je Novak silovito šutnuo konstrukciju na kojoj stoje peškiri za igrače.

Nije lako mentalno se spremiti za igranje posle 14 dana u stanu, iako je Novak imao privilegiju da barem pet sati bude van smeštaja.

Uz to, Novak je bio na novom udaru kritika zbog sugestija da se poboljšaju uslovi zatvorenim teniserima, a sada mu preostaje samo jedno – da sve misli usmeri na napad na 18. grend slem pehar, kako bi se na večnoj listi dodatno približio Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru, koji imaju po 20 titula iz serije četiri najveća turnira.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare