Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Septembar je mesec borbe protiv malignih oboljenja krvi, a Udruženje obolelih od leukemije "Leuka" i Rotary club Stari Grad organizuju humanitarni turnir u tenisu u nedelju 27. septembra.

Turnir se održava od 14 sati na terenima teniskog kluba Topaco u Starom Košutnjaku u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

Kotizacija za učesnike iznosi 3.000 dinara, a sva prikupljena sredstva namenjena su za podršku obolelima od leukemije i udruženju Leuka.

Predsednik udruženja Leuka Predrag Slijepčević napominje da je leukemija teška maligna bolest, sa vrlo neizvesnim prognozama, dok je lečenje dugotrajno, skupo i praćeno ozbiljnim komplikacijama.

„Poslednjih godina hronična mijelodina leukemija dobro pokrivena terapijama i dijagnostikom, ali nedoostaje savremena terapija. Humanitarni turnir ima za cilj prikupljanje sredstava za pomoć našim članovima, ali i da podigne svest o važnosti dobrovoljnog davanja trombocita i doniranja matičnih ćelija za obolele“, ističe Slijepčević.

Do sada se za turnir prijavilo više od 20 učesnika, očekujemo da pored humanitarnog, akcija ima i edukativno-informativni karakter, a pobedniku će pehar uručiti naša proslavljena teniserka Bojana Jovanovski.

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave na [email protected] ili na telefon +381 64 111 2677 i time uzmu učešće u ovoj humanitarnoj akciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar