Foto: shutterstock By rudall30

I uvek je ista priča. Ako ćute - zašto ćute?! Ako nešto kažu - što se mešaju i ne bave se sportom?!

PROČITAJTE JOŠ

Ako ne kritikuju – imaju neku korist od toga. Ako kritikuju – neko ih je „ispalio“ pa se sada svete. Ili, gle čuda, opet imaju neku korist od toga.

Neka bude i da je tako, ali imati stav, pa makar i pogrešan, ovde je zločin.

Neki sportisti, doduše, uglavnom bivši, odlučili su da zauzmu neki stav. Ne mora to da striktno bude kritika. Nekad je dovoljno reći: „Ljudi, nemojte se tući“. Ili „ljudi, pomozite“ ili „ljudi, ne kraduckajte“…

Evo, jedan bivši košarkaš i jedan sadašnji MMA borac, imali su danas nešto da kažu.

Jedan o lečenju dece, jedan o nepotrebnom trošenju para.

I možda nisu dali najpreciznije podatke, ali suština je jasna. Dok se deca leče tako što se skuplja pomoć, milioni se rasipaju na vozila i uređaje koje je moguće instalirati i na „fiću“.

Ratko Varda, bivši košarkaš Partizana i reprezentativac Bosne i Hercegovine, uporedio je novac koji je Srbija uplatila za „rendž rovere“, a kojima će komunalni policajci kontrolisati i sankcionisati neke saobraćajne prekršaje po Beogradu, sa novcem koji je za tu namenu odvojila Holandija. Predlog sa motociklima nije baš prošao u Amsterdamu, ali izabrani automobili ipak su daleko ispod klase „rendž rovera“.

E, sada, Ratko Varda tvrdi da je u pitanju „bahatost koju svet nije video“, a neko bi rekao da je to „pokazna vežba moći države“.

Foto: Printskrin/Instagram/vardaratko21

Aleksandar – Džoker Ilić, srpski MMA borac, koji odlučio da proda svoj šampionski pojas i da novac od toga donira za lečenje devojčice Sofije Markuljević, takođe je ogorčen.

Ali ne samo zbog komunalnih vozila, već zbog lečenja dece. On se osvrnuo na nezaboravno glasanje narodnih poslanika, kada je njih 157 bilo protiv toga da se olakša lečenje dece u inostranstvu o trošku države.

„Svaka politička frakcija ‘vata na patetiku i decu. ‘Budućnost naše dece’, ‘Za našu decu’ i slično… A onda se setite da su ti isti rekli „ne“ jednoj Sofiji Markuljević, Bogdanu, Ani, Ivani, Milici, Tijani, Jovanu… Veliki roditelji i velike patriote rekle su – ne!“ Ali može dva miliona za Notr Dam, dva miliona za Hram Svetog Save, kupuju se ‘rendž roveri’…“, napisao je Ilić.

View this post on Instagram

Svaka politicka frakcija vata na patetiku i na decu. “Buducnost nase dece” , “Za nasu decu” i slicno…. . A onda se samo setite da ti govnari u skupstini su Rekli NE jednoj Sofiji Markuljevic jednom malom Bogdanu, maloj Ani, Ivani, Milici, Tijani, Luki, Jovanu i na desetina hiljade nase dece….. Su rekli Ne Jebeno NE preko 160 njih velike patriote, veliki roditelji…. su rekli NE! . Bitno da se Noterdamu da 2 miliona, fondaciji Hilari Klinton 2 miliona, SZO 2 miliona, Hram Svetog Save 2 miliona, svim marionetama EU se pare salju mi smo ti humanitarci velike patriote…. . Kupuju se Range Roveri da pokazemo moc drzave kad komunalaci biju bake koje prodaju neko cvece na ulici da prezive da obraduju svoje unucice nekom cokoladom! To smo mi, poraz drustva, poraz sistema iz koga nema izlaza, nema dok vas ne zadesi sudbina Sofijinih roditelja pa gledate svaki dan racun i molite se da je vise para na racunu a vreme curi kao na pescanom satu…. . Dok ti neki smrad u odelu od 2000e kaze NE tvom detetu. E pa gospodo i treba da omladina bezi iz ove drzave, ovo nije moja drzava ovo je drzava u kome stranci odlucuju ko ce biti na vlasti, ko ce voditi ovu drzavu, ovo je drzava gde ministri gaze ljude na naplatnim rampama i ne odgovaraju za svoja dela, ovo je drzava u kojoj nema buducnosti…. bar dok se ne rodi neki novi Karadjordje neki novi Obilic. Ako ikada taj covek se pojavi i pokaze svetlo na kraju ovog tunela i nadu ovom narodu nece nam biti bolje i necemo se ujediniti….

A post shared by Aleksandar "Joker" Ilić ? (@ilkemma) on

Pre njih „zoon politikon“ bili su i bivši fudbaler Ognjen Koroman, vaterpolista Danilo Ikodinović, MMA borac Darko Stošić, treneri Duško Vujošević, Veselin Vujović… Stav o dešavanjima u zajednici imali su i bivši stanovnici Beograda Maik Cirbes, Mamadu Mbođ, Tarenz Kinzi..

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (5)