Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Čelnici WTA još nisu odustali od namere da organizuju turnire na teritoriji Kine tokom jeseni, uprkos tome što je ministarstvo sporta te zemlje najavilo zabranu održavanja sportskih događaja do kraja 2020. izuzev kvalifikacija za ZOI 2022. u Pekingu.

Ministarstvo sporta Kine je nedavno objavilo dokument koji se tiče organizacije događaja u situaciji saa pandemijom koronavirusa, što značajno remeti plan WTA.

PROČITAJTE JOŠ:

Čelnici ženske teniske asocijacije imaju plan da održe sedam turnira u 2020. od čega je nekoliko turnira vezano za Kinu u oktobru i novembru.

„Prema našim saznanjima, izveštaj koji se pominje u vezi sa principima održavanja sportskih događaja u Kini ne predstavlja još konačnu odluku. Ostajemo pri sadašnjim planovima što se tiče sezone 2020. i našeg privremenog kalendara, koji će biti potvrđen krajem meseca“, poručili su iz WTA agenciji Rojters.

Najveći izazaov biće svakako WTA finale u Šenženu, na kom će igrati osam najboljih teniserki i čiji je nagradni fond prošle godine bio 14 miliona dolara.

Direktorka turnira u Vuhanu, Brenda Peri, rekla je Rojtersu da je u kontaktu sa čelnicima WTA i da je još sve neizvesno.

Izvori iz Pekinga poručuju da bi konačna odluka, koja će se ticati održavanja teniskih turnira na teritoriji Kine, mogla da bude objavljena do kraja jula.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar