Foto: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Novak Đoković smeta mnogima, smeta im što se bori za druge, što bi da menja stvari, što osvaja trofeje i obara rekorde, pa je napasti prvog tenisera sveta postalo nacionalni sport, smatra Nebojša Višković.

Komentator Sport Kluba gostovao je u našem podcastu „Penâl“ i opširno smo pričali o svemu što nas čeka na startu u Australiji.

Najpre ATP kup od 1. do 5. februara i onda prvi ovosezonski grend slem u Melburnu, gde Đoković juri devetu titulu. Ujedno, Novak bi podigao i 18. grend slem trofej, čime bi se primakao Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru koji ih imaju po 20.

PROČITAJTE JOŠ

Objasnio je i zašto se toliko nalazi na meti kritika, šta god da uradi…

„Postalo je nacionalni sport napadati Novaka. Bukvalno. Po interciji, sve što kaže, dobije velike ‘hejtere’. Istina, radio je neke stvari koje mu nisu bile potrebne, ali to je on. Super je što ga sve to neće previše raniti, iako je jako emotivan. Preko svih tih napada vrlo lako prelazi… Javi se neko ‘drvo’ poput Sema Grota da kaže kako Novak pravi reklamu, pa ne, majstore, sad ti praviš reklamu sebi time što spominješ Novaka Đokovića u bilo kakvoj rečenici“, ispričao je Višković između ostalog.

Dodaje i zašto se srpski as ističe toliko:

„Ima empatiju i veliku potrebu da ljudima pomaže, kolegama, teniserima. Verovatno je znao da neće uspeti, da predlozi neće proći, ali nije hteo da sedi skrštenih ruku“.

Foto: YouTube Nova S

Višković veruje da je Nole glavni favorit na Australijan openu (8-21 februar), ali i da apsolutno ne može da se predvidi kako će se odvijati uvodni turniri sezone.

„Novak je favorit broj jedan jer je najbolji na svetu u ovom trenutku, i sve te pauze i sve loše stvari koje mu se dešavaju uspe da prebrodi, to je neverovatna sposobnost. Jednostavno, takav je profesionalac“.

Čovek bez čijih komentara bi teniski mečevi bili daleko siromašniji osvrnuo se i na Matsa Vilandera, koji je nedavno pričao i za Nova.rs.

„Ljudi ne vole Matsa jer je pričao mnogo o Novaku loše. On nema ništa protiv Novaka, samo je iskren i govori ono što misli. I jedno vreme je očekivao da Novak neće praviti te rezultate, ali sve što sad dobro kaže, prođe ispod radara, to je kao normlano. Svi mi grešimo i u procenama, Vilander nema problem da kaže da je pogrešio u nekoj proceni i stvarno je kul lik“, podvukao je Višković.

Šta je sve Nebojša Višković pričao u novom „Penâlu“ možete i sami da se uverite:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar