Foto: EPA-EFE/KELLY BARNES

Rafael Nadal, španski teniser, nakon dvonedeljnog karantina u Adelejdu stigao je u Melburn i namerava da napadne titulu na Australijan openu.

Španac je stigao u grad u kome ga očekuje ATP Kup od 2. februara, te prvi grend slem u sezoni čiji je početak zakazan za 8. istog meseca.

PROČITAJTE JOŠ

Po dolasku u Melburn, Španac je još jednom poslao poruku navijačima.

„Iz Melburna, gde smo stigli kasno sinoć, želimo da se zahvalimo narodu Adelejda i Južne Australije. Hvala i TS Australije na sjajnoj egzibiciji juče i ljudima koji su došli da gledaju. Bilo je sjajno igrati pred publikom, zabavljati se, uživati. Veliko hvala i nadam se da se vidimo sledeće godine“, poručio je Nadal.

Nakon završene egzibicije sa Dominikom Timom (7:5, 6:4) Španac je najpre izrazio zadovoljstvo jer se meč odigrao pred publikom.

„Bila je ovo teška godina za sve nas. Nas u Španiji je dosta pogodila. Još uvek smo u teškoj situaciji i mislim da Australija radi vrlo dobro, čestitam ovoj zemlji na kontroli pandemije. Poslednje dve nedelje bile su dobre, čak i u karantinu, ali to su stvari koje moramo da prihvatimo, da radimo, tako da hvala i Teniskom savezu Australije. Neverovatno je igrati u Adelejdu pred svim ovim ljudima“, rekao je Nadal.

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Španac veruje da može još jednom da ponovi uspeh od pre 12 godina kada je jedini put osvojio Australijan open.

„Nadam se da sam spreman da ponovo pobedim. Osvojio sam trofej ovde 2009. i nakon toga pokušavao mnogo puta. Još uvek imam tu strast prema tenisu, uživam. Srećan sam, takmičim se pred publikom, navijačima. Potrebni su nam ovakvi trenuci“, naveo je Španac.

„Bik sa Majorke“ je tako poslao poruku Novaku Đokoviću da će u Melburnu napasti trofej. Srpski teniser je trenutno prvi favorit za osvajanje turnira čiji je pehar podizao u rekordnih osam navrata.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram