Foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Debakl prve teniserke sveta, kraj i za mladu Amerikanku.

Koko Gof je poražena u trećem kolu Vimbldona od zemljakinje Amande Anisimove 6:7, 6:2, 6:1, dok je Iga Švjontek sa 6:4, 6:2 poražena od Alize Korne.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi set je bio neizvestan, Amerikanke su razmenile dva brejka i set je rešen u taj-brejku. Već u naredna dva seta, Anisimova je imala potpunu kontrolu i bez veće muke je odnela pobedu nakon dva sata i 10 minuta.

Francuska teniserka Harmoni Tan nastavlja da pruža dobre partije, nakon pobede u prvoj rundi nad Serenom Vilijams, danas je bila bolja od Britanke Butler u dva seta.

Ajla Tomljanović je nakon preokreta pobedila Barbore Krejčikove.

Švjontek je u meč protiv Korne ušla kao veliki favorit, ali je dopustila dva brejka na samom početku, posle čega nije uspela da se vrati u meč. U drugom setu je bila bolja na početku, uspela da povede 2:0, nakon čega se bukvalno raspala. Koliko loše je delovana na terenu pokazuje i sledeći podatak – od kraja trećeg gema pa do kraja meča, Švjontek je osvojila samo tri poena?!

Hrvatska teniserka Petra Martić je napravila iznenađenje i sa 6:2, 7:6 izbacila devetu tenisekru sveta, Džesiku Pegulu.

Vimbldon, WTA, rezultati

Gof – Anisimova 6:7, 6:2, 6:1

Tan – Butler 6:1, 6:1

Tomljanović – Krejčikova 2:6, 6:4, 6:3

Halep – Freh 6:4, 6:1

Ribakina – Ženg 7:6, 7:5

Švjontek – Korne 4:6, 2:6

Badosa – Kvitova 7:5, 7:6

Pegula – Martić 2:6, 6:7

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Đoković pred Vimbldon: Nadam se da ću daleko dogurati 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram