Vimbldon
Foto: Nova.rs

Na sve sam mogao da računam pre dolaska na Vimbldon, ali ne i na potpuni raspad poslovično pedantnih, ozbiljnih i obično do detalja promišljenih Britanaca. Ipak...

Grafika: Slađana Đermanović

Stigao sam na kompleks i isprva je sve funkcionisalo odlično, preuzimanje akreditacije, potpisivanje formulara, jeste to trajalo neobično dugo, ali je funkcionisalo kako valja.

PROČITAJTE JOŠ

Postalo mi je sumnjivo kada su mi poručili da za wi fi dođem kasnije. Onda i kada su mi rekli da se povežem na mrežu koja je dostupna svakom navijaču u kompleksu, a još gore kada su odbili da mi daju šifru za internet. Jedan tip mi je poručio da može da mi ukuca šifru, a onda sam morao naknadno da donosim i laptop.

Sve bi bilo u redu da drugi sprat nema domet kao da ste u bunkeru. Tačnije domet ne postoji. Mislim da sam danas prvi put osetio problem koji nisam nikada ranije na ovako velikim događajima.

Kao kada odete na letovanje i shvatite da nemate internet. Sa tom razlikom da ja za ovo ipak primam platu. I tako vam kucam malo tekstova na klupici, malo na telefonu, pa prebacujem.

Malo iz jedne, malo iz druge prostorije. Jedno je propust, ali je ovo nerešavanje problema koji ima najmanje 50 ljudi polako preraslo u bezobrazluk. Rečeno nam je da je ovaj problem dobio etiketu „Hitno i urgentno“, ali to nije rešeno ovog ponedeljka. Videćemo šta će biti za Vidovdan, da li će biti nekih promena.

Foto: Nova.rs

Kiša je napravila potpuni haos, pa u svakom trenutku organizatori menjaju gde će biti odigran sledeći meč. Prebacuju one sa terena četiri na 18, one sa trećeg na peti… Teško je shvatiti bez višestruke provere gde ćete tačno gledati meč. Uz sve to pošto je tri sata čitav program bio prekinut osim na terenima sa krovom (na terenu broj 1 i Centralnom stadionu) organizatori su otkazali 10 mečeva, pa nas sutra očekuje dodatna doza potpunog haosa. Sve će biti utoliko lakše ukoliko barem budemo imali internet.

Ovako smo morali da se snalazimo, verovatno sam saznao na barem tri jezika kako se izgovara reč internet ili telefon jer su svi redom prilazili da se žale. I tako proces rada je dodatno usporen u ovom potpuno ludom danu… Ipak, tek smo počeli, kao što stoji u Marfijevim zakonima, sve što može po zlu poći će po zlu. Za početak sutra ujutru treba kupiti sim karticu i ne napraviti grešku…

Kao da je i revnosne Engleze iznenadila ovoliko duga kiša (uz osmeh su nam saopštili da neće padati barem do srede). Haos prvog dana je samo najava turnira koji je potpuno drugačiji od drugog. Sve ima neku svoju tradiciju, uostalom slavi se i 100 godina Centralnog terena (zbog kog su i novinari dobili poklone), sve ima priču i brižljivo se čuva od zaborava.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko niste korisnik SBB interneta putem EON aplikacije uz EON pakete koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji za 799 dinara mesečno, bez ugovorne obaveze (PROMO)

BONUS VIDEO Poen kojim je Novak Đoković izborio drugo kolo Vimbldona

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar