Foto: Nova.rs

Kada Engleska želi da pokaže svoje pravo lice odmah...

Grafika: Slađana Đermanović

Dolazak na svaki grend slem nosi sa sobom dozu neophodnog instant snalaženja. Kao što bi to rekao čuveni Englez Čarls Darvin u knjizi „Poreklu vrsta“ preživljavaju samo najprilagodljiviji i to se najbolje vidi kada vas „bace“ u drugu zemlju i očekivanja su da se odmah snađete iz prve.

PROČITAJTE JOŠ

Nekada vam to polazi za rukom, a nekad i ne. Tako sam kupio kartu za jedan voz, misleći da je ona koja treba, ušao sam na stanicu, ali nisam mogao da izađem sa krajnje. Barem ne na legalni način pošto mi je karta stalno odbijanja, pa sam se na kraju promuvao dok se kapija zatvarala.

Zbog tog mog poteza se upalio manji alarmčić na nekoj kapiji, pravio sam se lud dok se pet sekundi kasnije nije ugasio. Sličan alarm se verovatno palio i u glavi Novaka Đokovića koji se neočekivano namučio protiv Sonvu Kvona.

Korejski teniser je nekoliko puta igrao na gornjim granicama mogućnosti, dok je istovremeno Novak bio daleko, daleko od svog nivoa.

I dok temperatura gravitira oko idealnih 20 stepeni (za razliku od kuvanja na beogradskim ulicama), samo sat vremena nakon što sam završio sve formalnosti oko brojnih preuzimanja akreditacija, potpisivanja koje čega i pronalaženja mesta za rad pala je kiša. Sa manjim prekidima kada nije padala do 16 časova je većina terena bilo suspendovano.

Foto: Nova.rs

Engleska je odmah pokazala svoje lice. I neobično je videti uniforme svuda na jednom sportskom događaju. Neobično je videti vojnike, policajce potpuno oklopljene ili čak i vatrogasne brigade na sportu gde publika čak ni ne priča u toku igre.

Videli smo na meču Đokovića i Kvona i dve dramatične situacije jer je damama ukazivana pomoć. Naime, ventilacija na Centralnom terenu nije sjajna i zaista možete na svojoj koži da se uverite u mini efekat staklene bašte. Bilo je previše sparno, pa je morao da reaguje medicinski tim.

U prenosu teško da su dobili pravu pažnju, ali na tribinama je bilo organizaovanih navijača Đokovića koji su nosili srpske zastavice.

Bili su raspoređeni po čitavom stadionu, a sa vremena na vreme bi mogla da se vidi kako se vijori srpska zastavica.

Foto: Nova.rs

Put do vimbldonskog kompleksa doneo mi je presedanje, odbijanje vozača da otvori vrata jer mu je autobus bio previše pun (iz srpske perspektive bi tu moglo da stane još barem 10 ljudi), promenjenu rutu u odnosu na redovnu, te šetanje od 15 minuta dok nisam bio na pravom mestu.

Prvi put nakon 2019. godine Vimbldon je odlučio da prima maksimalni broj posetilaca, pa je bilo onih koji su, verovali ili ne, u petak u 18.00 legli u šator i tu ostali do ponedeljak ujutru kada su im kapije konačno otvorene.

BONUS VIDEO Poen kojim je Novak Đoković srušio Sunvu Kvona

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar